Hírek

Elégedettek a hús- és tejipari terméktanácsok

A hús-, tej- és baromfi-terméktanács szerint jelentős, gyors és valós segítség az állattartó gazdálkodóknak a kormány 10 milliárd forintos többlettámogatása − jelentette az MTI.

A Vágóállat és Hús Szakmaközi Szervezet és Terméktanács, a Tej Szakmaközi Szervezet és Terméktanács, valamint a Baromfi Terméktanács közös közleményében kiemeli: az aszály elsősorban a takarmánynövények termelését vetette vissza, ami súlyos kárt okozhat az állattartóknak. A szakmai szervezetek korábban javasolták a Vidékfejlesztési Minisztériumnak, hogy hozza előre az érvényben lévő támogatások kifizetését, illetve növelje azok összegét, hirdessen meg kedvezményes hitelkonstrukciókat és könnyítse az öntözési engedélyezési eljárást.

A kormány nem utasította el a javaslatok legfontosabb részeit, köztük az áfa csökkentését sem. A közlemény emlékeztet arra, hogy a szűkebb termékkörre − azaz az ágazat fő termékeire − vonatkozó elképzelés megvalósítása ugyan 60 milliárd forint áfakieséssel járna, de ez egy elméleti maximum, miután visszaszorulhat az adókerülés, ami növelheti az adóalapot, így mérsékelheti a bevételkiesést.

Forrás: MTI

Tovább olvasom
Hirdetés

Fókuszban

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés