Hírek

Módosult a mezőgazdasági vízgazdálkodási ágazat fejlesztése című felhívás

Módosult a Széchenyi 2020 keretében megjelent „A mezőgazdasági vízgazdálkodási ágazat fejlesztése” című (VP2-4.1.4-16 kódszámú) felhívás és annak dokumentációja, mely kiterjed a fejlesztéssel érintett ingatlanra vonatkozó feltételekre és a támogatási kérelem elkészítése során csatolandó mellékletek listájára valamint a fiatal mezőgazdasági termelő fogalmára.

2017. szeptember 1-el az alábbiak szerint módosult  „A mezőgazdasági vízgazdálkodási ágazat fejlesztése” c. pályázat:

1) A 3.6.2. A fejlesztéssel érintett ingatlanra vonatkozó feltételek fejezet második bekezdése módosult, miszerint a pályázathoz nem kell benyújtani a tulajdonosi hozzájárulásokat, azonban továbbra is igazolni kell a használat jogcímét.

Törlésre kerül azon rész miszerint: „a tulajdonosok, osztatlan közös tulajdon esetén valamennyi tulajdonostárs teljes bizonyító erejű magánokiratba foglalt nyilatkozata szükséges, mely szerint hozzájárul(nak) a beruházás megvalósításához”. A projekt megvalósítása érdekében azonban, amennyiben az nem saját tulajdonú ingatlanon valósul meg, továbbra is igazolni kell a használat jogcímét azzal, hogy a birtoklás, használat, hasznok szedésének joga legalább a fenntartási időszak végéig biztosított.

2) A 6. A támogatási kérelem elkészítése során csatolandó mellékletek listája fejezet 4. alpontja módosult.

Miszerint a fiatal mezőgazdasági termelői fogalomnak való megfelelés esetén a mezőgazdasági jellegű elfogadható végzettségek megnevezésre kerültek, azaz: „Az elfogadható végzettségeket a VP2-6.1.1-16 kódszámú, A fiatal mezőgazdasági termelők számára nyújtott induló támogatás című felhívás 5. és 6. számú melléklete tartalmazza.”

3) A 3. számú melléklet – Fogalomtár – Fiatal mezőgazdasági termelő fogalma módosult.

Pontosításra, illetve harmonizálásra kerül a – Fiatal mezőgazdasági termelő fogalma.

További részletek itt olvashatóak.

Itt arról olvashat, mire figyeljen mindenképp, ha vízgazdálkodási pályázatot ad be.

agrotrend.hu / NAK

Tovább olvasom
Hirdetés

Fókuszban

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés