Hírek

Megdőlt a harcsarekord a ráckevei Duna-ágon

Szédületes hírrel jelentkezett a Ráckevei Dunaági Horgász Szövetség (RDHSZ): megdőlt az abszolút harcsarekord a Ráckevei-Soroksári Duna-ágon (RSD) – áll a pecaverzum.hu-n.

„A mai napon megdőlt a hivatalos Duna-ági abszolút harcsarekord egy hitelesített 74 kilogrammos példánnyal” – jelentette be az RDHSZ közösségi oldalán október 7-én, szombaton.

A hatalmas, több mint kétméteres ragadozó Szigetcsépen nem sokkal éjfél után vett fel egy bodorkával csalizott stupekes készséget.

A kapást mindösszesen 20-25 perces csónakos fárasztás követte – írják a rövid beszámolóban.

A gyönyörű hal a reggeli mérlegelés és hitelesítés után visszanyerte szabadságát. Az RDHSZ nem közölte a horgász nevét, de a megjelent poszt alatti kommenteknél többen is Dani Tamásnak gratuláltak.

Az új rekord a cikk írásának pillanatában még nem került fel az RDHSZ rekordlistájára, de minden bizonnyal csak idő kérdése. (ITT várható, hogy megjelenik.)

A korábbi csúcstartó Závory Zsolt (Neptun HE) volt, aki 2011. október 29-én fogott egy 70 kilós, 190 centiméteres harcsát az RSD 4-5 folyamkilométere között.

Érdekesség, hogy még sosem tereltek partra olyan 200 centimétert meghaladó harcsát az RSD-ből, amely felkerült volna a rekordlistára, a mostani az első.

Hosszban a második legnagyobb és a korábbi abszolút második helyezett (jelenlegi harmadik) egy 69 kilós, 200 centiméteres példány volt, amelyet Reisinger János (Neptun HE) akasztott 2016. július 4-én.

(Nyitókép: RDHSZ)

agrotrend.hu / Pecaverzum

Tovább olvasom
Hirdetés

Fókuszban

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés