Hírek

Már kiderült, kik az első Agrármarketing-Díj győztesek – heti hírösszefoglaló

Kukoricarostból készült biogázt táplál az országos gázhálózatba a Pannonia Bio és az E.ON

Csaknem 100 százalékos tisztaságú, növényi rost alapú biometánt táplálnak a hazai földgázhálózatba az E.ON Hungária csoport és a Pannonia Bio Zrt. együttműködésében – közölte az E.ON az MTI-vel hétfőn.


A vöröshagyma mérsékelt áremelkedése várható

Belföldi áruból kínálati hiány uralkodik a piacon, de az olcsó import nem hagyja elszállni a nagybani árakat.


Franciaországban is tüntetnek a gazdák

A legjelentősebb francia mezőgazdasági szervezet, az FNSEA hétfő este bejelentette, hogy mindaddig folytatódnak a három nappal ezelőtt kezdődött forgalomlassító akciók, amíg a gazdák nem kapnak „konkrét válaszokat” a reménytelen helyzetükre. A kormány még a hét folyamán bejelentéseket ígért.

 


Borászokat érintő változások lépnek életbe

A napokban jelent meg a Hegyközségek Nemzeti Tanácsának legújabb tájékoztatója a kiterjesztett gyártói felelősségi rendszer (EPR) és a visszaváltási díjas rendszer (DRS) kapcsán, amely többek között a borászokat is közvetlenül érinti.


Megjelent a VPAKG 2024. évi növényvédőszer hatóanyag tiltólistája

Az IH közleményében közzétette a VPAKG2021 kedvezményezettek számára a 2024-ben nem, vagy csak bizonyos megkötésekkel használható növényvédőszer hatóanyagok listáját (készítmények megnevezése nem szerepel a listában.)


Az agráriumban a versenyképesség feltétele a fejlesztés

Az agráriumban a versenyképesség feltétele a fejlesztés, ezért beruházásokban kell gondolkodnia annak a termelőnek, aki hosszú távon a piacon akar maradni – mondta Nagy István agrárminiszter szerdán a Hungexpo Budapest Kongresszusi és Kiállítási Központban, a 42. AGROmashExpo és AgrárgépShow megnyitóján – olvasható a kormany.hu cikkében.


A borágazat számára új lehetőségek nyílnak 2024-ben

Feldman Zsolt előadásában hangsúlyos feladatnak nevezte a hazai bor promócióját, bel-és külpiaci jelenlétének erősítését. Erre a feladatra is jelentős összeg, mintegy 6 millió euró áll rendelkezésre 2027-ig. Ezek mellett a támogatások mellett a Hegyközségek Nemzet Tanácsa és a Magyar Bormarketing Ügynökség is a magyar borok elismertségéért dolgozik.


I. Agrármarketing-Díj: Beérkeztek a pályázatok

I. Agrármarketing-Díj: Beérkeztek a pályázatok, megtartották a személyes zsűrizést, ahol már kiderült, kik az idei győztesek. A kihirdetésre, a díjak átadására február 9-én az Év Agrárembere 10. jubileumi ünnepségén kerül sor.


A regionális vízgazdálkodás a középpontban

Újszerű, innovatív megoldásokat fejleszt az aszály, az öntözés és a melioráció, a talaj termelékenységének kezelésére a Debreceni Egyetem MÉK Víz- és Környezetgazdálkodási Intézete. A Víztudományi és Vízbiztonsági Nemzeti Laboratórium program keretében a városi csapadékvíz-, valamint belvíz-elvezető hálózat összekapcsolásán is dolgoznak a szakemberek. A projekt eredményeit konferencia keretében mutatták be csütörtökön.


Merre tovább magyar szántóföldi növénytermesztés?

A szántóföldi növénytermesztők az eddigi termelési szerkezet megtartása esetén elsősorban a hatékonyság érdemi javítása, a prémium minőségű termények előállítása irányába történő elmozdulás révén lehetnek eredményesek, de a több lábon állás és a termelési szerkezet diverzifikálása ugyanilyen fontos – mondta az Agrárminisztérium (AM) mezőgazdaságért és vidékfejlesztésért felelős államtitkára.


Jelentős segítséget nyújt az agrártámogatási rendszer az alkalmazkodáshoz

A mai gazdasági és piaci viszonyok között ahhoz, hogy a gazdálkodók talpon maradjanak, valamilyen alkalmazkodási stratégiát kell választaniuk. Ehhez jelentős segítséget nyújt a hazai agrártámogatatási rendszer – szögezte le a mezőgazdaságért és vidékfejlesztésért felelős államtitkár az Agrárminisztérium által szervezett, a 42. AGROmashExpo és AgrárgépShow rendezvényen tartott szakmai konferencián.


NAK: a magyarok egységesen kiálltak a hazai gazdák mellett a nemzeti konzultációban

A magyarok egységesen kiálltak a hazai gazdák mellett a nemzeti konzultációban – írta a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) elnöke szombaton a Facebook-oldalán.

 

agrotrend.hu

Tovább olvasom
Hirdetés

Fókuszban

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés
Hirdetés