Hírek

Kiolvadt a gleccserből a 22 éve eltűnt férfi

Létrehozva:

|

Egy több mint 20 éve eltűnt osztrák síelő holtteste került elő egy olvadó tiroli gleccseren Ausztriában.

A 2001-ben, 37 évesen eltűnt férfi maradványait mintegy 2900 méteres magasságban, a Schlanketees-gleccseren találta meg egy hegyivezető augusztus 18-án.

A holttest közelében megtalálták a férfi hátizsákját is, benne a jogosítványával és egy bankkártyával, így kilétét nem volt nehéz megállapítani. A teljes bizonyossághoz mindazonáltal DNS-vizsgálatot is végeznek – jelentette be kedden a tiroli rendőrség.

Fotó: illusztráció

A hatóságok szerint a sítúrán résztvevő férfit annak idején baleset érhette a gleccseren.

Az alpesi gleccserek rekordütemű olvadása egyre több olyan ember földi maradványait hozza felszínre, aki még évtizedekkel korábban tűnt el és vesztette életét a hegyekben.

Június végén is találtak emberi maradványokat és síeszközöket ugyanezen a tiroli gleccseren, amely minden korábbinál jobban, 90 méterrel zsugorodott a 2021/22-es szezonban. A rendőrség szerint több évtizedes maradványokról lehet szó, de a vizsgálatok egyelőre nem hoztak eredményt az azonosításban.

A rendőrség szóvivője nagyon ritkának nevezte, hogy ilyen rövid időn belül előkerüljenek maradványok, majd még egy komplett test is.

A szomszédos Svájcban júliusban egy 1986-ban eltűnt 38 éves német alpinista maradványait találták meg. A Schlanketees-gleccseren 2350 méteres magasságban 2011-ben is megtalálták egy ember maradványait, vélhetően egy 1957-ben eltűnt környékbeli lakosét.

agrotrend.hu / Infostart

Hirdetés

Fókuszban

Facebook