Hírek

Itt az MVH reakciója a korrupciós ügyben

Az MVH arra a Napi Gazdaságban megjelent hétfői cikkre reagált, miszerint: milliárdos korrupció gyanúja merült fel az MVH-nál. A lap azt írta: a gyanú szerint le sem gyártott gépekről adott igazolást egyes társaságoknak a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal.

A Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (MVH) még 2014 júniusában ellenőrizte a zöldség- és gyümölcsfeldolgozó Vegoline Kft.-t, és nagy vagyoni hátrányt okozó visszaélés gyanúja miatt tavaly feljelentést is tett az ügyben a Nemzeti Adó-és Vámhivatal Észak-magyarországi Regionális Bűnügyi Igazgatóságnál – közölte az MVH hétfőn.  Az MTI megkeresésére az MVH azt is közölte, hogy a Vegoline Kft-nél történt ellenőrzés kapcsán az MVH a vizsgálatát több, a kockázatkezelési rendszere alapján hasonló szabálytalansággal kapcsolatba hozható ügyre is kiterjesztette. „Hangsúlyozni kívánjuk, hogy az eddig lefolytatott vizsgálatok során nem merült fel az MVH egyetlen dolgozójával szemben sem szabálytalanság gyanúja” – tartalmazza a közlemény.

Az MVH hangsúlyozta, hogy a hivatal jelenlegi vezetése minden felmerülő szabálytalanságot kivizsgál, és a legszigorúbban eljár a gazdák érdekével ellentétes, esetleges jogszerűtlen intézkedésekkel kapcsolatban.
Hozzátették, hogy a nyomozati idő alatt a feljelentésben szereplő ügyekben bővebb felvilágosítást az MVH továbbra sem adhat.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) az MTI-t arról tájékoztatta, hogy a feljelentés megérkezett a NAV Észak-magyarországi Regionális Bűnügyi Igazgatóságához, ahol annak áttételéről határoztak. A feljelentést a NAV Észak-alföldi Regionális Bűnügyi Igazgatóságának küldték meg. Ennek alapján a nyomozást ez az igazgatóság folytatja le.

Forrás: MTI

Tovább olvasom
Hirdetés

Fókuszban

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés