Hírek

Enyhe időjárás zárja az évet

Az év utolsó hetében is többnyire felhős, borús időben lesz részünk. A nappali maximum hőmérsékletek a hétvégi fagyok után 5-12 Celsius fok között alakulnak. A szél több helyen megerősödik, számottevő csapadék továbbra sem valószínű. Az éjszakai minimum hőmérsékletek 0 és 7 fok körül alakulnak, csak a magasabb és a szélvédettebb területeken várható fagy.

Fotó: OMSZ

December 28. (Hétfő)

Napközben vékonyodik, csökken, majd délutántól nyugat felől ismét növekszik, vastagszik a felhőzet. Eleinte főleg északkeleten megszűnő jelleggel fordul elő kisebb eső, a hegyekben havas eső, hó. Késő délutántól a Dunántúlon ered el egyre nagyobb területen az eső. A déli, délkeleti szél sokfelé megerősödik, délutántól főleg a Dunántúlon többfelé viharossá fokozódik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 4 és 12 fok között várható.

December 29. (Kedd)

Napközben átmenetileg felszakadozik, csökken a felhőzet, majd délután nyugat felől újabb, szakadozott felhőzóna érkezik. Reggel, kora délelőtt a Dunától keletre még kisebb eső előfordulhat, másutt estig számottevő csapadék nem valószínű. Az esti óráktól azonban főként nyugaton, északnyugaton valószínű ismét eső, zápor. A déli szelet délelőtt élénk, sok helyütt erős lökések kísérik, délutánra azonban mérséklődik a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 2 és 7, a legmagasabb nappali hőmérséklet 8 és 14 fok között alakul.

December 30. (Szerda)

Többnyire erősen felhős vagy borult lesz az ég, inkább csak nyugaton szakadozhat fel a felhőzet. A Dunától keletre több helyen, a Dunántúlon jóval kevesebb eséllyel várható eső, zápor. Többnyire mérsékelt marad a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 0 és +7, a legmagasabb nappali hőmérséklet 6 és 11 fok között valószínű.

December 31. (Csütörtök)

Nagyrészt erősen felhős lesz az ég, de átmenetileg a legtöbb helyen felszakadozik, csökken a felhőzet. Nyugaton elvétve, keleten elszórtan valószínű kisebb eső, zápor. Mérsékelt marad a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -2 és +4, a legmagasabb nappali hőmérséklet 4 és 9 fok között várható.

Január 1. (Péntek)

Jobbára erősen felhős vagy borult égre van kilátás. Helyenként fordulhat elő kisebb eső, zápor. A déli, délkeleti szél néhol megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -2 és +4, a legmagasabb nappali hőmérséklet 3 és 9 fok között valószínű.

Január 2. (Szombat)

Jobbára erősen felhős vagy borult lesz az ég, szórványosan eshet az eső, zápor. Mérsékelt marad a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 0 és +5, a legmagasabb nappali hőmérséklet 2 és 7 fok között alakul.

agrotrend.hu / OMSZ

 

 

Tovább olvasom
Hirdetés

Fókuszban

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés