Hírek

Eddig mintegy 80 millió tonna gabonát arattak Oroszországban

Az orosz gabonaaratás az idén egy kicsit lassabban halad. A moszkvai mezőgazdasági minisztérium közlése szerint a köztes eredmény szerdán szárítás és tisztítás előtt 79,8 tonna volt, ez 3,9 százalékkal marad el az előző év megfelelő időszakához képest.Eddig országszerte mintegy 31,5 millió ha területet arattak le, ami két harmada az összes gabonatermő területnek.

A mezőgazdasági termékeket szállító állami vállalat, a RusAgroTrans ugyanakkor emelte a 2015. év teljes, szárítás és tisztítás utáni gabonamennyiségre vonatkozó prognózisát, méghozzá 2,7 millió tonnával 102,7 millió tonnára; ami csak 200.000 tonnával kevesebb, mint a moszkvai agrárszakemberek által várt mennyiség, és 2,5 százalékkal kevesebb mit az előző évben betakarított gabona.

Részleteiben elmondható, hogy a RusAgroTrans 60,2 millió tonna búzatermésre számít, ami a 2014. évi eredmény enyhe túllépését jelentené. Az árpánál változatlanul 17,4 millió tonna maradt az előrejelzés, ez 14,7 százalékkal kevesebb az előző évi termésnél.  Ezen kívül a 2014. évhez hasonlóan mintegy 11,4 millió t szemes kukoricát várnak. 

raiffeisen.com
 

Tovább olvasom
Hirdetés

Fókuszban

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés