Hírek

Dlz teszt: szántóföldön és a közúton is jó benyomást keltett a John Deere 6125M traktora

A Dlz szerkesztői tesztelték a 6125M traktort a John Deere 6M-gnerációjából. A traktor kevés technikai berendezéssel van felszerelve, ezért megfelelő olyan üzemekben, ahol robusztus traktorokra van szükség.

A John Deere 6M-generációja szolid és robusztus középkategóriás traktorokat képviseli, amelyek kevés technikai berendezéssel vannak felszerelve. A gépek gyártása során a John Deere lemondott a drága részletekről – mint pl. az elektronikus hidraulikaszelep vagy a fokozat nélküli váltó. A traktoroknál az M-sorozat 7 modellt foglal magába. Az M-generáció teljesítménytartománya 105 – 170 LE.

A John Deere ezeken a területeken áll jól

  • Motor: A négyhengeres motor jó benyomást kelt. Csak az alacsonyabb fordulatszám tartományban rendelkezhetne a 4,5 literes motor kicsit több forgatónyomatékkal.
  • Váltó: A 24/24 AutoQuad Plus váltó könnyen kapcsolható. Aterhelési fokozatok jól kiemelkednek, és a kapcsoló markolata jól kézre áll. A gombok segítségével irányíthatók a fokozatok, valamint az automatika és a kuplung.
  • Váz: A vázszerkezetnek köszönhetően a jármű koncepciójába jól illeszkedik a homlokrakodó.
  • Hidraulika: a mennyiségi és nyomás szabályzással rendelkező hidraulika szivattyú a rakodót lendületesen kezeli. A 6.300 kg emelőerőt meg lehet nézni.
  • Vezetőfülke: A vezetőfülke a műszerfallal és a vezérlő konzolokkal egyszerű, de áttekinthető benyomást kelt.

A legfontosabbak áttekintése röviden

  • A robusztus 6125M traktor egyszerű technikai felszereltségű. A 3 b károsanyag kibocsátási osztályba tartozik AdBlue nélkül. A motorblokkhoz nincs teljesítmény menedzsment, és elkülönített hűtőegység. A vezetőfülke azonban ugyanúgy, mint a 30-as szériánál új kezelőfelülettel és műszerfallal rendelkezik.

 

A John Deere 6125M a gyakorló szakemberek szemszögéből

Josef Vilsmaier ganghofen-i gazdálkodó egy kis tejgazdasággal rendelkezik, amit 30 ha terület egészít ki. A 6125R traktora időközben már közel 800 órát dolgozott. Ideje volt egy nagyobb traktort vásárolnia, mivel 4 ekefejes ekével akart szántani. Végül egy John Deere 6125M modellt vásárolt, a megfelelő felszereltsége és a kedvező ára miatt. A traktor teljesítményével a gazda elégedett.

Mellette szól:

  • A féknél 132 lóerőt mértek.
  • A fogyasztás mérésekor a gazda könnyű munka esetén 8 l/h értéket mért, nehéz vontatási munkánál az eke előtt ez 15 – 16 liter volt óránként.
  • Vilsmaier jól kiigazodik a gép kezelésén.

Ellene szól:

Olyan munkáknál, ahol a villát szűkre kell állítani, vagy a bálák felszedésekor zavar a motorházfedél.

Forrás: agrarheute.com

 

Tovább olvasom
Hirdetés

Fókuszban

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés