Hírek

Az UBM a nyitrai Agrokomplex kiállításon

Az UBM Agro Slovakia csapata, öt év után újra részt vett az immár 48. Agrokomplex mezőgazdasági és élelmiszeripari kiállításon, amelyet hagyományosan Nyitrán tartottak meg 2023. augusztus 17-20-a között. A komoly tradícióval rendelkező kiállítás és vásár korábban Csehszlovákia mezőgazdaságát, majd az önálló Szlovákia megalakulását követően a szlovák agrárium mutatja be minden évben.

Az idei expón több mint 400 cég állított ki és több mint 80 ezer látogató vett részt a négynapos rendezvényen. A kiállítók között tradicionálisan nem csak a hazai és külföldi mezőgazdasági és élelmiszeripari cégek voltak jelen, de a Földművelődési Minisztérium és a tenyésztő szervezetek képviselői is. A kiállító cégek mellett nagyszámú élőállat is bemutatásra került, elsősorban haszonállatok, szarvasmarha, juh, sertés és baromfi, de ló és házi kedvencek is (kutya és macska).

Szlovák cégünk csapata önálló standunkon több mint 60 jelenlegi vagy jövőbeni partnert fogadott, és több komoly üzleti tárgyalást is folytatott. A szeptember végére előrehozott szlovákiai parlamenti választások miatti bizonytalan politikai hangulat rányomta a bélyegét a szakmai beszélgetések hangulatára is; érezhető volt a partnerek bizonytalansága a mezőgazdaság jövőjét illetően.

Amint más közép-európai országokban is, fokozottan körvonalazódik az állattenyésztés koncentrálódása, a nagyobb mezőgazdasági és élelmiszeripari cégek kialakulása, ami az intenzív állattenyésztésben külön képen jól látszik. A mezőgazdaság más területein a mikrovállalkozások, a családi kis gazdaságok létjogosultsága látható, a speciális élelmiszeripari termékek előállítása, értékesítése területén.

Mint minden más térségi mezőgazdasági kiállításon, vásáron itt is megfigyelhető a „vásári” térnyerés, ami már a „szakmaiság” rovására is megy.

Összességében igen hasznos volt a kiállítási részvételünk, jó alkalmat adott cégünk és az UBM Csoport tevékenységének, termékeinek a bemutatására és reményeink szerint hozzájárul üzleti tevékenységünk sikeréhez.

Kancel Ottó
kereskedelmi igazgató

(X)

Tovább olvasom
Hirdetés

Fókuszban

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés