Hírek

Csarnoképítés mesterfokon

A mezőgazdaságban a megtermelt áru tárolása vagy az állatállomány biztonságos elhelyezése kiemelkedően fontos feladat. Ebben nyújtanak segítséget a Bavas Bau csarnokai.

Mit érne a megtermelt gabona, ha értékesítésig rossz körülmények közt tárolnánk? Vagy mennyivel többet kellene állatgyógyászatra költenünk, ha az állományunk nem megfelelő higiénés körülményekkel rendelkező szálláson lenne?

Ezek olyan kérdések, amelyek mindennaposak a mezőgazdaságban, így megfelelő válaszara van szükség. Ebben nyújt segítséget a mezőtúri székhelyű Bavas Bau Kft, amely generálkivitelezésben készít ipari és mezőgazdasági csarnokokat a tervezéstől a szerelésig.

Bagdán Ákos cégvezető az agrotrend.hu-nak elmondta, saját tervező háttérrel, rövid határidővel vállalják épületek komplett tervezését és engedélyeztetését, illetve pályázatok komplett lebonyolítását. A Bavas Bau többéves gyártási és szerelési gyakorlattal rendelkezik, a legoptimálisabb anyagfelhasználással piacképes acélterméket állít elő első osztályú minőségben. A vállalkozás saját technikai- és szerelőgárdájával pontos, precíz szerelési munkákat, valamint épületburkolást végez.

A mezőgazdasági referenciák között gabonatárolókat, gabona síktárolókat, gépszíneket, hűtőházakat állattartó telepeket találunk az egész országban. Bagdán Ákos hangsúlyozta, hogy a Bavas Bau mindenhol vállalja a kivitelezést, az ország bármely pontján vagy akár külföldön is készek a csarnokok felépítésére.

Hosszú ideje héjalásra csak a Lindab termékeit használják, ami szintén garanciát jelent a kiváló minőségre. Nemrég építettek fel Marcaliban egy 60 méter hosszú, 24 méter fesztávolságú gabonatárolót, mindössze két hónap alatt. A 10 méter magas csarnok három méteres támfala vasbetonból készült, a többi rész pedig fémből. A Bagdán Ákos úgy fogalmazott, az épület váza saját gyártás, a „ruhája” pedig Lindab. A másodlagos tartószerkezet eszközeit a svéd cég szállította, az elsődleges tartószerkezeteket viszont a Bavas Bau készítette.”
A Marcaliban létesült tárolónál speciális technológiát alkalmaztak a terményekből felszálló pára kicsapódásának és visszacsöpögésének megakadályozására. Szigeteletlen, hideg csarnok esetében, fontos számolnunk ezzel a jelenséggel. A probléma a Lindab páramentesítő filcbevonatával küszöbölhető ki. A réteg átmenetileg megköti a párát, ami aztán innen elpárolog. Ebben az esetben természetesen elengedhetetlen a helyiség megfelelő szellőztetése, mert így nem csepeg le a víz a tető alatt tárolt anyagokra.

A cég mindössze két hónap alatt készült el a csarnok szerelési munkálataival. Az ilyen könnyűszerkezetes csarnokok nagy előnye a gyorsaság. Fontos, hogy a szárazszereléses eljárás miatt nem kell várni száradási időkre, de az is sokat számít, hogy fő tartószerkezeti elemeket mi magunk gyártjuk – fogalmazott a cégvezető.

A Bavas Bau 2011 óta Lindab-partner, 2013-ban az év Lindab-kivitelezője lett.

A Bavas Bau Kft. egy folyamatosan fejlődő, dinamikus cég. Minden projektjük a tervezéstől a gyártáson át a kivitelezésig egy új kihívás, hogy ügyfeleik maximálisan elégedettek legyenek.

agrotrend.hu

Tovább olvasom
Hirdetés

Fókuszban

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés