Hírek

Új telephelyet nyitott a pécsi Axiál

Zöldmezős beruházás keretében nyitotta meg új pécsi telephelyét a mezőgazdasági gépek értékesítését és szervizelését végző Axiál Kft. A vállalat saját erő és hitel felhasználásával, uniós és állami segítség nélkül, mintegy félmilliárd forintból építtette az 1320 négyzetméteres épületkomplexumot.


Az átadási ceremónián a Vidékfejlesztési Minisztérium vidékfejlesztésért felelős államtitkára elmondta, a cég beruházásaival nagyban hozzájárul az agrárium fejlődéséhez, a szerviz- és alkatrészhálózatával segítséget nyújt a vidéki agrárvállalkozások működéséhez, az egyre jobb minőségű élelmiszer-ipari alapanyagok előállításához. V. Németh Zsolt beszédében a Darányi terv célkitűzéseivel kapcsolatban hangsúlyozta, hogy a mezőgazdasági program fontos prioritásként kezeli a fejlesztéseket, innovációt.

A betéti társaságként 1991-ben alakult cég jelenleg tizenöt telephelyen 540 főt foglalkoztat. Az új pécsi telephelyen a társaság több mint húsz főnek ad munkát. Az Axiál Kft. tavaly 47,3 milliárd forint bevételt ért el és nyereséggel zárta az évet.

Forás: Napi Gazdaság

 

Tovább olvasom
Hirdetés

Fókuszban

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés