Hírek

Hosszú távú mezőgazdasági fejlesztéseket tervez a Bonafarm

Egy korábbi mezőgazdasági partnerével építi meg a Mohács mellé tervezett vágóhidat a Bonafarm-csoport

Egy korábbi mezőgazdasági partnerével építi meg a Mohács mellé tervezett vágóhidat a Bonafarm-csoport − mondta a Napi Gazdaságnak Csányi Sándor tulajdonos, az OTP Bank Nyrt. elnök-vezérigazgatója. A zöldmezős beruházásban több mint 10 milliárd forint beruházásból tervezett üzemhez a telket már megvásárolta a társaság, és az évi több millió sertés vágására alkalmas vágóhíd tervei is elkészültek. Csányi szerint számos egyéb fejlesztést tervez a csoport, a források rendelkezésére állásától függően így többek közt a használt földterület minél nagyobb hányadát kívánja öntözhetővé tenni. A növénytermesztésben ettől eltekintve már megvalósították a tervezett beruházásokat, ahogyan a szarvasmarha-tenyésztésben is.

A korábban bejelentett, Bólyra tervezett malacnevelő mellett várhatóan egy kantelepet is létesít majd a vállalat, de ennél jelentősebb invesztíciót igényel, hogy az ugyancsak a Bóly Zrt.-hez tartozó baromfi-tenyésztési ágazatot és a kapcsolódó elavult, a csoport tulajdonában lévő Rem-Bo Kft. pécs-reménypusztai vágóhídját is fejlesztenék. A vállalat nyolc telephelyén jelenleg évi 12-13 millió tenyésztojást állítanak elő, ennek a felét keltetik ki, a naposcsibékből nagyjából 2,5 milliót integrációs partnerek nevelnek. A Bonafarm-Bábolna Takarmány Kft.-nél fejlesztenék a premix takarmány gyártását, az ezzel kapcsolatos tervek is elkészültek már − tette hozzá Csányi. A kantelep és a baromfitenyésztés fejlesztésére egyelőre csak javaslatok készültek, bár a források rendelkezésre állnak, de uniós támogatásokra is számít a vállalat.

 

A Pick Zrt. szegedi feldolgozójának további fejlesztése, illetve ennek időpontja többek között a piaci helyzettől − az idén a fogyasztás nem emelkedik, "az export mentett meg minket" −, illetve attól is függ, hogy az Európai Unió a korábbiaktól eltérően lehetővé teszi-e a nagyobb élelmiszer-ipari üzemek támogatását − mondta Csányi Sándor.

Forrás: Napi gazdaság

Tovább olvasom
Hirdetés

Fókuszban

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés