Hírek

Biztosításra van szükség a teljes kárenyhítéshez

A Vidékfejlesztési Minisztérium azoknak is javasolja a mezőgazdasági biztosítás mielőbbi megkötését, akik eddig ezt még nem tették meg.

Az új agrár-kockázatkezelési törvény szerint azok számíthatnak a kárenyhítő juttatás teljes összegére, akik az első, az illetékes megyei kormányhivatal földművelésügyi igazgatóságához benyújtott kárbejelentést követően, de a kárenyhítő juttatás iránti kérelmek benyújtási határidejét, azaz 2012. november 30-át megelőzően már rendelkeznek mezőgazdasági biztosítással − pontosította a tárca a Napi Gazdaság hétfői cikkében megjelenteket.

A sietség azért indokolt, mivel a biztosítási szerződéshez igényelt díjtámogatás − amit az egységes kérelembeadási időszakban, május 15-ig lehet kérni − igénybevételének feltétele, hogy a termelő a biztosítási szerződés másolatát nyújtsa be július 30-ig a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatalhoz. Azon termelők, akik nem kötnek piaci biztosítást, az összes kárenyhítési kérelem elbírálását követően megállapított kárenyhítési juttatás felére lesznek jogosultak.

Forrás: Napi Gazdaság

 

Tovább olvasom
Hirdetés

Fókuszban

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés