Hírek

Agrártermékek kereskedelmi, logisztikai és innovációs központja jöhet létre Bagon

Egy 16-20 milliárd forintot is meghaladó projekt keretében a magyar agrárágazat köré szerveződő üzleti, logisztikai és kereskedelmi park létrehozása kezdődött el a Budapesttől 38 kilométerre lévő Bagon – írta a Világgazdaság.

    A lap úgy tudja, hogy a több lépcsőben megépülő Central Business Park 45 hektáros területén jelenleg a közművek és az úthálózat építése folyik, összesen 400 millió forintos beruházásból. Ez év végére befejeződhet, utána indulhat a kamionterminál kialakítása, és egy korszerű kereskedelmi és szolgáltató központ építése. Ez a fázis mintegy 2,2 milliárd forintba kerül.

    A projekt második ütemében valósulhat meg a tematikus üzleti park, amelynek fő eleme egy 40 ezer négyzetméter alapterületű mezőgazdasági logisztikai elosztó központ lenne, a harmadik fázisban pedig egy 100 ezer négyzetméter alapterületű innovációs és kiszolgálóközpont létesülhet a tervek szerint.

    "Jelenleg gőzerővel folyik a 45 hektáros terület infrastrukturális fejlesztése, a közművek és az úthálózat kiépítése, amellyel megteremtődnek egy korszerű ipari, logisztikai park megvalósulásának feltételei. Ez összesen 400 millió forintos beruházásból valósul meg, amelyből 200 milliót tesz ki a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség támogatása" – nyilatkozta a lapnak Gyuga Pál, a fejlesztő Cross & Stern Kft. ügyvezető igazgatója.

Forrás: MTI
 

Tovább olvasom
Hirdetés

Fókuszban

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés