Hírek

A haszon maradjon a termelőknél

A kormány, az Országgyűlés és a Vidékfejlesztési Minisztérium is azért dolgozik, hogy a mezőgazdaságban a haszon minél nagyobb arányban azoknál maradhasson, akiket az valóban megillet, vagyis a haszon maradjon termelőknél – hangoztatta V. Németh Zsolt vidékfejlesztési államtitkár.

Létrehozva:

|

 A termelők segítése érdekében a kormányváltást követően már számos intézkedés, miniszteri rendelet és törvény született, és számos jogszabály megalkotása folyamatban van – hangsúlyozta.

    Szavai szerint ilyen például a földforgalmi törvény, amellyel azt kívánják biztosítani, hogy csak földműves vásárolhasson termőföldet Magyarországon.

     A szaktárca intézkedéseivel azt szeretné elérni, hogy a magyar termelők minél magasabb feldolgozottságú terméket állítsanak elő és juttassanak el a piacra – tette hozzá.

    Mindezt jogszabályokkal és pályázati támogatásokkal is kívánják segíteni. Így nyitottak a pályázati lehetőségek kisebb élelmiszeripari üzemek, vagy például a vágópontok számára, amelyekből Vas megyében az utóbbi időben három épült.

    A helyi termelői piacok nyitásának megkönnyítése érdekében eltörölték az előzetes engedélyeztetést, csak bejelentéshez kötik azok nyitását, de nagy várakozással tekintenek a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara létrehozására is – sorolta.

    Az intézkedések nem csupán az agrárium, de az egész vidék érdekeit szolgálják, hozzájárulnak a termőföld és a víz minőségének megőrzéséhez, az egész kultúrtáj szépségének megőrzéséhez és a vidéki közösségek megtartásához is hozzájárul – mondta.

Forrás: MTI

 

Tovább olvasom
Hirdetés

Fókuszban

Facebook