Hírek

A 18. Nemzetközi Bor- és Pezsgőfesztivál győztes borai

Száraz fehér bor, rozé, édes fehér bor és vörös bor kategóriában választották meg a vasárnap este zárult 18. Nemzetközi Bor- és Pezsgőfesztivál legjobb borait.

A rendezvény borbírálat iránt érdeklődő látogatói a VinAgora sátorban megismerkedhettek a nemzetközi borversenyek borbírálati módszereivel, majd az ő minősítésük alapján választották ki, mely borok nyerik el a Borfesztivál Bora minősítést .
    
Száraz fehér bor kategóriában a Szent István Korona Irsai Olivér 2008, a rozék között a Szigetszentmártoni Kékfrankos Rosé 2008, az édes fehér borok között a Béres Tokaji Magita Cuveé 2007 győzedelmeskedett. Vörös bor kategóriában holtverseny alakult ki az első helyen a Domaine Gróf Zichy Szekszárdi Cabernet Sauvignon 2007 és a Villányi Ördögárok Merlot Reserve 2007 között.
   
Bár a Borfesztivál központi rendezvénye véget ért, a záróeseményre szeptember 17-én kerül sor a Hadtörténeti Múzeumban, ahol vacsorával egybekötött jótékonysági árverés keretein belül 45 tétel kerül kalapács alá. A bevételből a szervezők a Magyar Máltai Szeretetszolgálatot támogatják.
   
Másnap, szeptember 18-án a Művészetek palotájában rendezik meg a programzáró Gálakoncertet az Óbudai Danubia Zenekar és Bogányi Gergely neves zongoraművész közreműködésével. A programon Weber, Berlioz, Mendelssohn és Csajkovszkij világhírű zeneszerzők művei szerepelnek.

Forrás: MTI

Tovább olvasom
Hirdetés

Fókuszban

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés