Hírek

Vidéki lábai is lesznek a 79. OMÉK-nak

Az élelmiszeripari kiállítás fajtaállat- és gépbemutatói előrendezvényként vidéki helyszínekre fognak szerveződni.

Professzionalitás, nemzetköziség és innováció jellemzi majd az élelmiszeriparra fókuszáló 79. Országos Mezõgazdasági és Élelmiszeripari Kiállítás és Vásárt (OMÉK). Az eseményt Nagy István agrárminiszter jelentette be, a kiállítás koncepcióját pedig Ondré Péter, az Agrármarketing Centrum (AMC) ügyvezetõje ismertette – olvasható a szervezet közleményében.


Az idei OMÉK számos tekintetben újszerûbb esemény lesz a két évvel ezelõttinél – fotó: agrotrend.hu

Az OMÉK Magyarország legrégebbi és legnagyobb tradíciókkal bíró agrárgazdasági rendezvénye, amely több mint 100 éves múltra tekint vissza. A 2019-ben 79. alkalommal életre hívott eseményt Budapesten, a HUNGEXPO Budapesti Vásárközpontban, 2019. szeptember 26-29. között rendezi az Agrárminisztérium (AM)és az AMC. A sajtótájékoztatón Nagy István hangsúlyozta:

az OMÉK az agrárium ünnepe, hiszen a kiállítás minden alkalommal felvonultatja a magyar mezõ- és élelmiszergazdaság termékeit, a kertészeti-, mezõgazdasági-, élelmiszeripari-, technológiai újdonságokat és a legkiválóbb magyar termékek különleges tárházát.

– Az OMÉK egyik legfõbb célja a termelõk, kereskedõk és fogyasztók közti kapcsolat és bizalom elmélyítése, bõvítése, ezáltal a magyar kereskedelem fejlesztése. Ugyanakkor fontos szempont az üzleti szempontú professzionalitás és a nemzetköziség elõtérbe helyezése, üzletember találkozók szervezése – tette hozzá.


Nagy István: A vásár legfontosabb céljai között szerepel az üzleti szerep erõsítése és a fiatalok megszólítása – fotó: agrotrend.hu 

A tárcavezetõ kiemelte, az OMÉK kiváló alkalom arra, hogy a mezõgazdaságot a fiatalok körében népszerûsítse. Kiderült az is, hogy

a kiállítás során egy élmény gazdaság kialakítását tervezik, melynek keretében az agrárgazdaságot innovatív módon, élményszerûen fogják bemutatni.

A 79. OMÉK számos tekintetben újszerûbb esemény lesz a két évvel ezelõttinél. Miközben a kiállítás megtartja közönségvásár jellegét, olyan kérdésekre helyezi a hangsúlyt, mint

  • a fenntarthatóság,
  • a fogyasztói tudatosság növelése,
  • az élelmiszer-ágazat minél sokrétûbb bemutatása,
  • az agrárdigitalizáció és az agrárinnovációk megismertetése,
  • valamint az agrárpálya vonzóvá tétele.

– A 2019-es OMÉK kiállítást a hatékonyság jegyében térben és idõben is koncentráltan valósítjuk meg. Ez azt jelenti, hogy

a fajtaállat- és a gépbemutatót vidéki helyszíneken, OMÉK elõrendezvényként szervezzük meg, illetve a kiállítást 4 napra koncentráljuk.

A rendezvény elsõ napja szakmai nap lesz, majd a nagyközönséget, a családokat és a szakma diákjait várjuk – mondta el Ondré Péter.


Ondré Péter kiemelt célja, hogy a kiállítás Kelet-Közép-Európa meghatározó eseménye legyen – fotó: agrotrend.hu

Az AMC cégvezetõje hozzátette: a 2019-es OMÉK hangsúlyozottan fókuszál

  • az élelmiszeripar,
  • a professzionalitás,
  • a nemzetköziség és az innováció területeire.

– Az élelmiszer-innováció témakörét kiemelten kezeljük, ennek érdekében pedig innovációs pályázatot hirdetünk és díjat adunk át, amelynek célja, hogy a magyar élelmiszeripari gyártókat ösztönözzük az innovatív, nemzetközileg is versenyképes termékek elõállítására – emelte ki Ondré Péter.

Az ügyvezetõ felhívta a figyelmet a vásár weboldalára is, ahonnan már letölthetõek a kiállítók számára a jelentkezési lapok. 2019. március 30-ig a jelentkezõk úgynevezett early bird kedvezménnyel vásárolhatnak kiállítói helyet.

agrotrend.hu

Tovább olvasom
Hirdetés

Fókuszban

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés