Keresés
Close this search box.
Keresés
Close this search box.

Hírek

Új rektor a Soproni Egyetem élén

Dr. Fábián Attila egyetemi tanárt nevezte ki a Soproni Egyetem rektorává a köztársasági elnök. Áder János államfő 2021. január 13-án Palkovics László innovációs és technológiai miniszter jelenlétében adta át az új rektor 2025. december 31-ig szóló megbízólevelét. Az unikális képzéseknek helyt adó egyetem 2020 ősze óta alapítványi fenntartásban működik. Az ekkor megindult teljes megújulási folyamat célja egy fenntartható, emberközpontú és teljesítményorientált intézmény kialakítása.

2020. augusztus elsején teljes modellváltási folyamat vette kezdetét a Soproni Egyetemen. Miközben a Soproni Egyetemért Alapítvány vette át a fenntartói jogokat, a fenntarthatóságra és a zöld szemléletmódra alapozó megújulás kezdődött az intézményben. A négy karon oktatott gazdasági, informatikai, műszaki, pedagógiai, művészeti és agrár képzések a 21. század kihívásai közepette kínálnak versenyképes tudást, középpontba állítva a természeti értékek fenntartható használatával kapcsolatos ismereteket.

Fábián Attila

Az oktatási és kutatási tevékenység erősítését szolgálja, hogy 2021. január 1-től a Soproni Egyetemért Alapítvány fenntartásába került a TAEG Tanulmányi Erdőgazdaság Zrt. és az Erdészeti Tudományos Intézet, amelyek megfelelő gyakorlati helyszínt és megnövekedett kutatási potenciált biztosítanak az intézmény és hallgatói számára. A cél egy olyan vállalati és kutatói háttérrel megerősödő szervezet létrehozása, ahol a magas színvonalú képzés mellett nemzetközileg elismert tudományos eredmények és értékesíthető termékek születhetnek.

Miközben az egyetem Sopron városával erősebb, a kölcsönös előnyök kihasználásán alapuló együttműködésre törekszik, nemzetközi szinten is jelentős előrelépést terveznek. Ennek első állomásaként a Soproni Egyetem felkerült a fenntarthatósági egyetemi világranglistára, melynek hosszú távon az élmezőnyébe törekszik a számos unikális képzéssel büszkélkedő intézmény.

agrotrend.hu / Soproni Egyetem

Tovább olvasom
Hirdetés

Fókuszban

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés