Hírek

Penny Market: nem elég a magyar tej

Az üzletlánc szerint a fogyasztói igények meghaladták magyar beszállítóik erőforrásait, ezért fedezték más forrásból az igényeket.

Létrehozva:

|

A Penny Market szerint nem volt elég  magyar tej a beszállítóknál, ezért kellett más forrásból fedezni a vásárlói igényeket; a szlovák UHT tej alacsony, 135 forintos ára pedig közleményük szerint a cég üzleti és gazdasági tevékenységébõl származó árelõnynek köszönhetõ, amelyet átengedtek a vásárlóknak. 


Gyõrffy Balázs és Jakab István a keddi demonstráción – fotó: agrotrend.hu

Az áruházlánc arra reagált, hogy az olcsón árusított szlovák tej miatt tejtermelõk tüntettek a Penny Market alsónémedi logisztikai központjánál kedden, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) és a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége (Magosz) támogatásával.

A Penny öt évvel ezelõtt csatlakozott a Tej Szakmaközi Szervezet és Terméktanácshoz, minden esetben kérik a terméktanács támogatását annak érdekében, hogy a vásárlói igényeknek megfelelõ mennyiségû magyar tejet tudjanak beszerezni

– közölte a cég, hozzátéve, hogy ezt a március elején kialakult helyzet elõtt is megtették.

A fogyasztói igények meghaladták magyar beszállítóik erõforrásait, ezért fedezték más forrásból a fennálló igényeket – hangsúlyozták. A jelenlegi promócióban szereplõ tejterméket többször is vizsgálták laboratóriumban, amelyeken a termék kifogástalan minõsítést kapott.

A Penny Market több mint 22 éve van jelen Magyarországon.

Közleményük szerint arra törekszenek, hogy elsõsorban magyar feldolgozóktól érkezõ termékeket biztosítsanak a vásárlóknak. A teljes választék több mint 65 %-a magyar beszállítóktól származik – írták.


fotó: agrotrend.hu

A tájékoztatás szerint az elmúlt években a folyékony tejtermékek 100 %-a magyar forrásból származott. A társaság tejtermék-választékában általában 11 hazai forrásból származó folyékony tej érhetõ el, csak egy import  termék van idén januártól.

Florian Naegele, a Penny Market Magyarország Kft. ügyvezetõ igazgatója a közlemény szerint úgy fogalmazott, hogy a kialakult helyzet számukra sem a legmegfelelõbb, de a Penny Marketnél a legfontosabb a vásárlók igényeinek zavartalan kielégítése és a legjobb ár-érték arányú termékek biztosítása.

Gyõrffy Balázs, a NAK elnöke a tüntetésen kijelentette:

reméli, ez a figyelmeztetõ demonstráció elég lesz, hogy a Penny Market Kft. vezetése megértse, hogy "olcsótej akciókkal" nem veszélyeztethetik a magyar tejágazatot.

László Róbert tejtermelõ, a demonstrációs bizottság vezetõje közölte, hogy UHT tejet a magyar termelõk 139 és 148 forint literenkénti áron tudnak gyártani és a nyers tej ára 100 forint kilogrammonként, ami az Európai Unióban a legalacsonyabb. Szlovákiában magasabb a tej felvásárlási ára, ezért bizonyos, hogy csak veszteséggel és etikátlan üzleti magatartással tudja árusítani az áruházlánc a behozott tejet – jelentette ki.

Ide kattintva bõvebben olvashatnak a keddi demonstrációról.

agrotrend.hu / MTI

Tovább olvasom

Fókuszban

Hirdetés
Hirdetés

Facebook