Keresés
Close this search box.
Keresés
Close this search box.

Hírek

Meghívó

NÖVÉNYI SORREND – NÖVÉNYVÉDELMI KOCKÁZATOK MűHELYMUNKA

 

2022. január 31., kedd, 9:30 – 12:30
Online műhelymunka

A Best4Soil projekt fonálféreg és kórokozó-adatbázisainak bemutatása

Az ÖMKi szeretettel vár mindenkit a Best4Soil projekt keretében tartandó következő műhelymunkájára, melynek témája a károsítók elleni védekezés lehetőségei a vetésváltás alkalmazásával. A rendezvényen bemutatjuk a Best4Soil projekt által kidolgozott vetésváltás tervezését segítő döntéstámogató adatbázist és annak használatát, szó lesz arról, hogyan tudjuk növényi sorrenddel csökkenteni a károsítók felszaporodását, kártételüket.

Küldje el vetésváltási adataidat és mi kielemezzük!

Aki szeretné, hogy egy táblájának vetésváltási adatait feldolgozzuk az adatbázisok segítségével, küldje meg a tábla legutolsó talajvizsgálati adatait, ha tudja a talaj típusát, a tábla elhelyezkedését (település, koordináta, MePar blokkazonosító), a tábla előéletéről információkat (hány évig milyen növényeket termesztett) és a növényvédelmi kockázatok szempontjából tesztelni kívánt növényi sorrendet (lehet elmúlt valós növényi sorrend vagy a jövőben tervezett növényi sorrend is). Mindkét adatbázis esetén 2-3 konkrét példa megbeszélésére lesz lehetőség. A bemutatásra kerülő táblákat, a beérkezés sorrendjét figyelembe véve a szakértők választják ki. A táblára vonatkozó adatok beküldésének határideje: 2022. január 18.

A Best4Soil projekt a növényvédő szerek használatán kívüli megoldásokra fókuszál, ebből az egyik elem a növényi sorrend megválasztása. Amennyiben szeretné, hogy ezzel kapcsolatos kérdésére választ kapjon, kérdését 2022. január 18-ig küldje meg számunkra.

A bemutatásra szánt tábla adatait és az előzetes kérdéseket a judit.berenyi.uveges@biokutatas.hu címre várjuk.

agrotrend.hu / ÖMKi

Tovább olvasom
Hirdetés

Fókuszban

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés