Keresés
Close this search box.
Keresés
Close this search box.

Hírek

Labormentes kémia – interaktív oktatóanyag

A BASF magyarországi vállalata oktatási célú ingyenes webalkalmazást indított valós kémiai kísérletek otthoni elvégzéséhez

A világ vezető vegyipari vállalata, a BASF elindítja a Labormentes kémia elnevezésű ingyenes online webes alkalmazást, melynek használatával a magyarországi közép- és általános iskolások otthoni körülmények között, biztonságos és szórakoztató kísérletekkel tanulhatnak kémiát. Mindezt pedig játékos formában, átfogó és interaktív természettudományos modulok segítségével tehetik meg.

  • A „Labormentes kémia” elnevezésű webalkalmazás kifejezetten általános- és középiskolás diákoknak készült interaktív és játékos oktatási anyagként.
  • Négy szinten lehet az utasításokat követve biztonságos és szórakoztató kísérleteket elvégezni. Minden modul végén egy kvízjátékkal tesztelhetjük tudásunkat.
  • A Labormentes kémia program többek között magyar nyelven is elérhető.

A kísérletek biztonságosak, könnyen követhetőek, egyszerűen elvégezhetőek, a bemutatási módjuk modern és fiatalokra szabott, a kísérleteket a tanulók memóriáját serkentő gyors átmenetek követik. A beágyazott kísérleteket tartalmazó weboldal intuitív felülete a laboratóriumi gyakorlatok realisztikus varázsát igyekszik visszaadni.

A tanfolyam sikeres elvégzése után a diákok BASF „Labormentes kémia” oklevelet is kaphatnak. Az oktatási platform a labfreechemistry.com/hu weboldalon keresztül asztali- és mobileszközökön egyaránt elérhető.

” Véleményünk szerint, ez egy nagyszerű ötlet a STEM (természettudomány, technológia, mérnöki tudomány és matematika) népszerűsítésére, hogy még inkább szerethetővé tegyük ezeket a tudományágakat a diákok számára. Sőt, ami talán a legfontosabb: azt az elképzelést támogatjuk, hogy az oktatás és a tudás legyen mindenki számára elérhető, ezért a Labormentes kémia nemcsak labormentes, hanem díjmentes is” – fejtette ki Dr. Thomas Narbeshuber, a BASF Hungária Kft. ügyvezető igazgatója.

Ez a projekt része a BASF „Chemgeneration” elnevezésű tudományos programjának, amely az általános- és középiskolás diákokkal interaktív, STEM-témájú előadások és kísérletek segítségével ismerteti meg a fenntarthatóság és a körforgásos gazdaság fogalmait.

A program az előző évekhez hasonlóan Ausztriában, Bulgáriában, Csehországban, Horvátországban, Görögországban, Magyarországon, Romániában, Szerbiában, Szlovákiában és Szlovéniában összesen 11 nyelven – a helyi nyelveken és angolul – kerül bevezetésre.

A BASF 2011 óta alkalmazza az interaktív tanulási módszertant, és a programot már több kiemelkedő oktatási intézményben tartotta meg, amelyet a Covid-19 járvány idején digitális formátumba kellett áthelyeznie.

„Rendkívül büszkék vagyunk arra, ahogyan az idei Labormentes kémia létrejött – koncepcióját, tartalmát és esztétikai megjelenését tekintve egyaránt. Minden bizonnyal sok diákot vonz majd, különösen az átfogó jellege miatt. A Labormentes kémiában összefoglaljuk mindazt, amit a Chemgeneration az elmúlt 10 évben lényegében jelentett.'' – tette hozzá Dr. Thomas Narbeshuber.

 

A BASF-ről

Mi a BASF-ben kémiát alkotunk a fenntartható jövőért. A gazdasági sikert környezetvédelemmel és társadalmi felelősségvállalással ötvözzük. A BASF csoport nagyjából 111 ezer munkavállalója a világ szinte minden ágazatában és szinte minden országában hozzájárul ügyfelei sikeréhez. Portfóliónk hat szegmensbe sorolható: Chemicals (Vegyi anyagok), Materials (Anyagok), Industrial Solutions (Ipari megoldások), Surface Technologies (Felületi technológiák), Nutrition & Care (Élelmezés és gondozás) és Agricultural Solutions (Mezőgazdasági megoldások). A BASF 2021-ben 78,6 milliárd € árbevételt ért el. Részvényeivel a frankfurti értéktőzsdén (BAS) és amerikai letéti jegyként az Amerikai Egyesült Államokban (BASFY) kereskednek.

További információk a honlapunkon találhatók: www.basf.com
További információk a személyes adatok BASF-ben történő feldolgozásáról a következő címen érhetők el: https://www.basf.com/global/en/legal/data-protection-at-basf.html

agrotrend.hu / BASF Sajtó

Tovább olvasom
Hirdetés

Fókuszban

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés