Keresés
Close this search box.
Keresés
Close this search box.

Hírek

Koalabérlés Ausztráliában? – Az állatvédők közbeléptek

Bizarr ötlettel állt elő egy állatpark Ausztráliában: óránként több ezer dollárért koalát adnak bérbe. Az állatvédők azonnal tiltakozni kezdtek a „borzalmas gyakorlat” ellen.

Annak ellenére, hogy januárban a koala három ausztrál államban, köztük Új-Dél-Walesben is veszélyeztetett státuszt kapott, az állam tengerpartján lévő Australian Reptile Park igen fura szolgáltatást indított, amivel rögtön magára haragította a vadvédő szervezeteket, írta az Ecolounge. Nem véletlenül, hiszen az őshonos erszényesek száma élőhelyük zsugorodása és a katasztrofális bozóttüzek miatt vészesen csökken. Ráadásul a koaláról ismert, hogy nagy stresszt jelent neki, ha szokatlan helyzetbe – hotelszobákba, magánházakba – kerül.

A park viszont január óta óránként több ezer dollárért adott bérbe koalákat eseményekre, szállodáknak és családoknak, hogy a kis erszényessel "lenyűgözzék a vendégeket". Január 4-én a hüllőpark portálján egy Koalas to Your Room (Koalák a szobádba) nevű oldal hirdette a bérlést.

Fotó: wikimedia

"Barátságos gondozóink elmennek hozzád egy koalával vagy egy másik őshonos állattal, hogy hotelszobád vagy otthonod kényelmében, békességben örülhess az állatoknak" – írták az oldalon.

Az azóta eltávolított hirdetés 2000 dollárt (670 ezer forintot) kért óránként egy állat bérléséért. Kedden az állam költségvetési ülésén egy zöldpárti képviselő kérdezte a környezetvédelmi minisztert, hogy milyen intézkedéseket tett a "borzalmas gyakorlat" felszámolására. James Griffin elmondta, hogy felvették a kapcsolatot a parkkal, amely nem nyújt többé ilyen szolgáltatást.

A Sydney-ben lévő Taronga állatkert nem folytat ilyen gyakorlatot, és a "legmagasabb szinten" gondozzák koaláikat – magyarázta a miniszter. Új-Dél-Wales kormánya megfontolja, szükséges-e törvénymódosítás a koalabérlés betiltására. Az állam egy korábbi vizsgálata megállapította, hogy gyors beavatkozás nélkül 2050-re kihalhatnak a koalák Új-Dél-Walesben.

agrotrend.hu / Ecolounge

Tovább olvasom
Hirdetés

Fókuszban

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés