Hírek

Kézműves kiválóságaink a Magyarország szörpje és Magyarország gyümölcsleve: Maglóczki málnaszörp és a Simon gyümölcs alma-homoktövis itala

Az Év Agrárembere és a Magyarország Legszebb Birtoka kitüntető díjak szervezői kifejezetten fontosnak tartják a magyar mezőgazdaság, élelmiszerelőállítás szépségein keresztül bemutatni a termelői munka gyümölcsét. Ez a gondolat volt az elindítója a Kézműves Kiválóságok díjnak, melyet június 19-én az I. szobi Szörp és Gyümölcsfesztivál keretein belül adtak át.

Létrehozva:

|

A díj célja megismertetni hazánk kézműves kiválóságait, legyen szó gyümölcsléről, vagy akár szörpről – mondta Tóth Diána a díj főszervezője, aki azt is elárulta, hogy a pandémia miatt kevés idő állt rendelkezésre a díj megszervezéséhez, ám így is hatvannál több szörpből és csaknem harminc gyümölcsléből válogathatott a zsűri.

Hamvas Atanáz és Tóth Diána a díj szervezői

A bírálat során megválasztották Magyarország Szörpjét, Magyarország Gyümölcslevét és a Dunakanyar szörpjét is.
A szörpök közötti versengést a Maglóczki málnaszörp nyerte, második lett a Karcagi ízek meggyszörpje, harmadik helyen pedig  Mayer&Gabko chilis málnája végzett.

A Magyarország gyümölcsleve kategóriájának első helyezettje a Simon Gyümölcs Alma-Homoktövis lett

A Dunakanyar szörpje címet a Panni málna birtokolhatja. A gyümölcslé kategória első helyét a Simon gyümölcs alma-homoktövis itala érte el, mögötte a Jona drink és az Ipoly-völgyi natúr almalevek végeztek.

A szörpök közötti versengést a Maglóczki málnaszörp nyerte

Vásárlásaink során a tudatosság egyre nagyobb szerepet kap. Egy tudatos fogyasztó számára nagy mértékű segítség döntése meghozatalában, ha már találkozott az adott termékkel, hallott az elkészítési folyamatáról, esetleg ismeri a termék készítőjét – folytatta a főszervező. – Kettős célunk, hogy egyrészt ebben a szinte minden nap meghozandó döntésben segítsük a fogyasztókat, másrészt pedig ezáltal segítsük a magyar mezőgazdaság szereplőit! Segítsük őket termékeik értékesítésében, abban, hogy minél több hazai termelőtől származó termék kerüljön a fogyasztók asztalára. Meggyőződésünk, hogy egy szakmai zsűri által megítélt díj nem pusztán a termelő munkásságát és termékét ismeri el, hanem bizalmat ébreszt a fogyasztóban is az adott élelmiszer iránt..

agrotrend.hu

Tovább olvasom
Hirdetés

Fókuszban

Facebook