Hírek

Kamarai választások: elkészült az összefogás listája

Újra Győrffy Balázst jelölik a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara élére. A megyei küldöttválasztásokat 2017. november 3-án tartják.

– Szeptember 8-án a 17 szakmai, érdekképviseleti szervezet által támogatott Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége (MAGOSZ) 1480 küldöttjelöltet tartalmazó listát, valamint az összes elfogadónyilatkozatot a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) ügyintéző szervezetéhez eljuttatta – jelentette be Jakab István, a MAGOSZ elnöke sajtótájékoztatón kedden Budapesten.

Jakab István: a lista a teljes magyar agrár-élelmiszergazdaságot, a vidékfejlesztést és a nagykereskedelmet is képviseli – fotó: agrotrend.hu

A MAGOSZ 19 megyére, a Mezőgazdasági Szövetkezők és Termelők Országos Szövetsége (MOSZ) pedig 9 megyére (Borsod-Abaúj-Zemplén, Csongrád, Győr-Moson-Sopron, Hajdú-Bihar, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Nógrád, Pest és Szabolcs-Szatmár-Bereg) nyújtott be küldöttjelölt-listát a novemberi 3-i kamarai választásokra.

Jakab István elmondta: a lista összeállításánál az volt a céljuk, hogy a kicsi, közepes és nagy gazdaságok egyformán képviselve legyenek, valamint megteremtsék annak lehetőségét, hogy a Kamara keretein belül egy szoros, szakmailag korrekt, megalapozott, erős szövetség jöjjön létre, ami a magyar agrár-élelmiszergazdaság versenyképességét javítja.

– Jelenleg is zajlik a jégkármérséklő rendszer kiépítése, a napokban zárul az energiabeszerzési tender, a falugazdász-hálózatot és a szaktanácsadói rendszert érdemben szerveztük át – összegezte az elmúlt időszak eredményeit Győrffy Balázs, az agrárkamara országos elnöke, a MAGOSZ alelnöke. Az őstermelői igazolvány ingyenessé tételével mintegy 1 milliárd forint maradt a kisebb gazdálkodóknál, az áfa munkacsoport megalakulásával hozzájárultak ahhoz, hogy néhány ágazatban mérséklődött az általános forgalmi adó. 

Az agrotrend.hu kérdésére a MAGOSZ elnöke kifejtette: az összefogás listája egységesen, egyetemesen az ágazat érdekeit képviseli, beleértve a MOSZ tagságát is.

agrotrend.hu 

 

Tovább olvasom
Hirdetés

Fókuszban

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés