Hírek

Jakab István: Minden törvényes eszközt be fogunk vetni a Penny ellen!

Március 26-án, kedden reggel 8 órától tüntetést rendeztek a Penny Market Kft. ellen a tejtermelők Alsónémediben, az áruházlánc központjánál. A tiltakozásban a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara, a MAGOSZ és a Tej Szakmaközi Szervezet és Terméktanács is részt vett.

Létrehozva:

|

A termelők azon háborodtak föl, hogy a Penny a csütörtökön megjelent akciós újságjában 135 forintos áron hirdeti a másfél százalékos zsírtartalmú UHT-tejet, amely szlovákiai import. A terméktanács szerint ez irreálisan alacsony ár, ennyiért nem lehet ilyen minőségű tejet értékesíteni a magyar árviszonyok között. Magyarországon a felvásárlási ár 100 forint, Szlovákiában most magasabb. A gyanú szerint ez a tej olyan maradék, ami senkinek sem kellett, szlovákiai feldolgozók itt, nálunk próbálnak megszabadulni tőle.


A terméktanács az akció visszavonását kéri a cégtől – fotó: agrotrend.hu

– A Penny Market Kft. – többszörös előzetes egyeztetés ellenére – drasztikusan alacsony, 135 forintos áron dobott piacra egy szlovákiai import UHT tejet 2019. március 21-én.

A 14 forintos, azonnali árcsökkentést a magas előállítási költségek és a piaci viszonyok sem indokolják, ám beláthatatlan következményekkel járhat a teljes magyar tejágazat számára.

Hamis és rosszhiszemű a cég kommunikációja, miszerint a magyar tejágazat képtelen lenne elegendő mennyiséget szállítani a Penny Market számára. – Azt várom ettől az akciótól, hogy a Penny Market Kft. tulajdonosai végre megértsék, ezt nem lehet folytatni! – mondta Jakab István, a MAGOSZ elnöke. – Valamint azt is, hogy az emberek, akik eddig a Pennybe jártak vásárolni, ne tegyék!

Menjenek át egy olyan áruházlánchoz, akik tisztességesen bánnak a magyar tejtermelőkkel, s nem akarják tönkretenni a piacot!

Minden eszközt, ami törvényesen a rendelkezésünkre áll, be fogunk vetni a cég ellen! – jelentette ki Jakab István.


Szemtől szembe a Penny Market képviselőivel – fotó: agrotrend.hu

Ez utóbbi mondatot Jakab István a cég képviselőinek szemtől szembe is elmondta, miután azok átvették a gazdák petícióját és az ajándékba adott magyar tejeket. A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) elnöke is jelen volt a rendezvényen, ő maga is tartotta azt a láncot, mellyel jelképesen lezárták a Penny logisztikai központját.

– Az elmúlt időszakban nagyon sok mindent tettünk azért, hogy a magyar termelők által előállított termékek kerüljenek a boltok polcaira

– vette át a szót Győrffy Balázs, a NAK elnöke. – Ezzel szemben a Penny jellemtelen üzletpolitikát folytat! Ezt nem hagyhatjuk, s olyan médiakampányt fogunk folytatni ellenük, amelyben megtapasztalhatják, hogy milyen az, amikor teljes egységben a magyar agrártársadalom kiáll egy ágazat mellett!


fotó: agrotrend.hu 


fotó: agrotrend.hu

Hamvas Atanáz

agrotrend.hu

Tovább olvasom

Fókuszban

Hirdetés
Hirdetés

Facebook