Hírek

Ismeretlen eredetű burgonyát és jelöletlen nyers húst találtak

Több mint 23 tonna ismeretlen eredetű burgonyát találtak egy teherautóban az M1-es autópályán, illetve több száz kilogramm, igazolatlan eredetű nyers húst, valamint mintegy 180 doboz adózatlan cigarettát pedig egy kecskeméti ingatlanon a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Komárom-Esztergom megyei pénzügyőrei.

Létrehozva:

|

A pénzügyőrök az M1-es autópályán, EKÁER ellenőrzésen állítottak meg egy magyar rendszámú teherautót, ami a fuvarokmányok szerint 23 tonna burgonyát szállított.

A NAV munkatársai átvizsgálták a rakományt és megállapították,

hogy a zöldségek egy része jelöletlen, a másik részén pedig nem megfelelő a jelölés,

ezért értesítették az illetékes kormányhivatal munkatársát, aki az áru vizsgálata után elrendelte annak megsemmisítését.

 

Szintén a hivatal munkatársai

egy kecskeméti ingatlant ellenőriztek, ahol 178 doboz adózatlan cigarettát találtak

a ház melléképületében és a kazánházban. Az ott tartózkodó személy elmondása szerint a cigarettát egy ismeretlentől vásárolta a kecskeméti piacon. Mivel a dohánytermékek származását, adózott voltát nem tudta igazolni, ezért azokat a pénzügyőrök lefoglalták. A várható jövedéki bírság több százezer forintig terjedhet.

A ház

további átvizsgálásakor a pénzügyőrök több száz kilogramm, jelöletlen nyers húst találtak.

A hús feldolgozására szolgáló helyiség, valamint a belső hűtőkamra erősen szennyezett volt, a nyáron elromlott külső hűtőkamrából pedig nem távolították el a penészes húst. Tekintettel a tárolás körülményeire, valamint arra, hogy az ingatlanon tartózkodó személy nem tudta bemutatni a húsok származását igazoló okmányt, a pénzügyőrök értesítették a kormányhivatalt. Az ellenőrzött személy ugyan rendelkezett engedéllyel a húsok feldolgozására, azonban a helyszínre érkező hatósági állatorvos azt visszavonta. Ezen kívül a fellelt hús kereskedelmét megtiltotta, a feldolgozóban lévő élelmiszer azonnali elkobzását és megsemmisítését rendelte el.

agrotrend.hu / NAV

Tovább olvasom
Hirdetés

Fókuszban

Facebook