Keresés
Close this search box.
Keresés
Close this search box.

Hírek

Hétfői adatok: csökkenés után csökkenés

Az aktív fertőzöttek száma már kevesebb, mint 92 ezer, de megint elhunyt 54 újabb beteg.

Fotó: wikimedia

1124 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést – a vasárnapi adat 1307 volt -, ezzel 368 710 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma – írja az Infostart.

Elhunyt 54 többségében idős, krónikus beteg – héttel kevesebb, mint egy nappal korábban -, így az elhunytak száma 12 578 főre emelkedett. A gyógyultak száma jelenleg 264 260 fő – mintegy 1300 a napi gyógyultszám -, az aktív fertőzötteké 91 872 főre csökkent – 222-vel. 3682 koronavírusos beteget ápolnak kórházban – 120-as növekmény -, közülük 273-an vannak lélegeztetőgépen, 5-tel többen mint a vasárnapi adatközléskor.

Eddig 237 872 fő kapott oltást, közülük 61 266 fő már a második oltását is megkapta.

Mint a Koronavírus.gov.hu portálról kiderül, az egészségügyi dolgozók kampányszerű oltása lezárult, az elmúlt napokban az idősotthonokra, bentlakásos szociális intézményekre összpontosulnak az oltások. Február első hetében a védőoltásra regisztrált legidősebbek következnek, őket a háziorvos fogja keresni ezekben a napokban. Az e hétre tervezett oltásokat az oltási munkacsoportnak azonban át kell tervezni, mert vasárnap az ígért 18 ezer adag vakcina helyett kevesebb, mint 11 ezer adag érkezett a Modernától. Az oltási munkacsoport hétfői ülésén dönt az e heti oltási terv módosításáról. Ahogy azt ígértnél kevesebb Moderna-vakcina szállítmány is jelzi, a brüsszeli vakcinabeszerzés teljesen kiszámíthatatlan és kevés vakcina érkezik.

agrotrend.hu / Infostart

Tovább olvasom
Hirdetés

Fókuszban

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés