Hírek

Egyre több a gond a lengyel élelmiszer-ellenőrzéssel

Annak ellenére, hogy a lengyel mezőgazdasági tárca szigorította a vágóhidak felügyeletét, Csehországban 700 kilogramm Lengyelországból származó fertőzött marhahúst találtak.

Létrehozva:

|

Kína 10 millió tonnányi szójababot vásárolna az USA-tól – Donald Trump újabb találkozóra készül a kínai elnökkel, meghosszabbították az amerikai-kínai kereskedelmi tárgyalásokat.

A vidék jövője a fiatal gazdák kezében van A vidék jövője a fiatal gazdák kezében van, a megújuló agrárium egyik zálogát adják – mondta Nagy István agrárminiszter a Fiatal Gazdák Magyarországi Szövetsége (Agrya) pénteki konferenciáján, Budapesten.

Lesz idő átgondolni a közös agrárpolitikát – Az Európai Parlament csak a májusi választások után szavaz az agrárreformról.


Miroslav Toman: továbbra sem bízunk a lengyel élelmiszerellenőrzési rendszerben – fotó: Novinky.cz

Megbízhatatlan a lengyel élelmiszer-ellenőrzés a csehek szerint – Csehországban már napok óta folynak a széleskörű csehországi húsellenőrzések.

Módosult az "Erdészeti genetikai erőforrások fejlesztése" pályázati kiírás – A pályázatokat 2019. március 29-ig lehet benyújtani.

36,3 ezer hektáron van gyümölcsös Magyarországon – Az Európai Unióban közel 1,3 millió hektár földterületet borítottak gyümölcsfák.

Helytelenül jelentették be a fertőzött lengyel húst? – Csehországban 700 kilogramm szalmonellával fertőzött marhahúst találtak, amelynek következményeként szigorításokat vezettek be a cseh hatóságok.


25 ezer hektáron almafák találhatók – fotó: Pixabay

A terméscél meghatározása nélkül a jó hibrid is kevés – Az a gazda, aki ráérez, milyen nagyszerű nagyobb termésátlagot elérni, nem fog megállni félúton. Ehhez nyújt segítséget a Dekalb a megfelelő hibrid kiválasztásán túl azzal is, hogy meghatározza a tőszámot, és összerakja a technológiát a talajműveléstől kezdve a tápanyag-utánpótláson át a növényvédelemig.

Csak a GPS-es traktortól nem lesz nagyobb a termés – Nem a precíziós technológiára való átállásnak nagy a költsége, hanem az a veszteség, ami a nélkül termelődik.

Egyszerűbb lesz megvédeni a szőlőültetvényeket! – A veszélyes kártevők elleni támogatást márciusban lehet igényelni.

Leváltották Bitay Mártont, a földügyekért felelős államtitkárt – A politikus megbízatását azonnali hatállyal szüntették meg.


Bitay Mártont Zámbó Péter, a Pilisi Parkerdő Zrt. vezérigazgatója váltotta – fotó: Kovács Tamás/MTI

Kell egyáltalán a világnak a magyar áru? – Melyek a hazai gyümölcstermesztés nagy kihívásai és miért is fontos az arculat kialakítása?

Randiapp teheneknek, így még nem találtak párra az állatok – Az Egyesült Királyságban már nem csak az embereknek van társkereső applikációjuk.

agrotrend.hu

Tovább olvasom
Hirdetés

Fókuszban

Facebook