Hírek

Csúcsminőségű a magyar élelmiszer

Világhírű borainkról, kiváló minőségű élelmiszereinkről és folyamatosan fejlődő mezőgazdaságunkról híres a magyar agrárium.

Létrehozva:

|

Háromnyelvű tájékoztató a hazai szőlő-szaporítóanyagról – Rövid tájékoztató jelent meg a magyar szőlő-szaporítóanyagról, amely cikkünkben elérhető.

Globális problémák helyi megoldásáról tárgyaltak – A Világélelmezési Program bizottságának erőfeszítései segítségével csökkenthető az éhezés, a szegénység és a munkanélküliség.

Az agrárszakképzés megújítása a legmagasabb szinten – Stratégiai megállapodást kötött a NAIK és a Szent István Egyetem, amelynek legfőbb célja, hogy megújítsa a hazai agrárszakképzést, kutatást és felsőoktatást.

A sikeres együttműködés lehetőséget ad a még több közös kutatási projekt megvalósítására – fotó:  Pelsőczy Csaba

Kiemelkedően fejlődik a hazai mezőgazdaság – Magyarország mezőgazdaságának termelékenysége európai uniós összevetésben is kiemelkedően fejlődött az elmúlt 8 év során.

Az Év Agrárembere: a döntősök a vidék erejét is képviselik! – A zsűri kiválasztotta az idei 30 döntősöt, vagyis azokat a mezőgazdaságot szerető és büszkén vállaló kiváló szakembereket, akik a mindennapi érdemi munka arcai.

Folyamatosan fejlődik a mezőgazdaság, ezért is fontos a generációváltás – Vonzóvá kell tenni az agráriumot a fiatalok számára, ami jelen esetben nagy kihívást jelent.

Innováció előtt az agrárium és az élelmiszeripar – Becslések alapján akár 10%-os hatékonyságnövekedés érhető el az Ipar 4.0-nak köszönhetően.

Az esemény kiemelt témája az élelmiszergyártás volt – fotó: Kovács Zoltán

Élelmiszer-biztonság nélkül nincs egészséges életmód – Fel kell hívni a figyelmet arra, hogy a legfontosabb értéket egy ember életében az egészség jelenti.

Magyar termék, a jó minőség garanciája – Szükséges a vásárlói tudatosság erősítése.

A világjáró hungarikumok – Az AMC összességében 14 nemzetközi kiállításon vett részt közösségi standjával.

Akár 3,8 millió hektoliter bor kerülhet a pincékbe – Ekkora mennyiségre évek óta nem volt példa.

Folyamatos növekedést mutat a bortermelés – fotó: pixabay.com

Afrikai sertéspestis: újabb megbetegedés Romániában – A román állategészségügyi hatóság kimutatta az afrikai sertéspestis (ASP) vírusát a romániai Hegyközkovácsi település egyik háztáji sertés-állományában.

Étrend-kiegészítőket vont ki a forgalomból a Nébih – Interneten rendelhető étrend-kiegészítőket vont ki a forgalomból a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) – tudatta a szervezet pénteken.

agrotrend.hu

Tovább olvasom
Hirdetés

Fókuszban

Facebook