Hírek

Botrányos képek Tiszaföldvárról: árokba hajítják a sertéstetemeket

A képeket a városban működő sertéstelep egykori alkalmazottja készítette, aki szerint áldatlan állapotok uralkodnak az létesítményben.

Létrehozva:

|

Hatalmas bűz terjeng Tiszaföldváron, mert a város határában lévő sertéstelepen több mint 100 elpusztult sertést szórtak ki az árokba, a tűző napra – hivatkozik a szoljon.hu-ra a 168 óra.


Horrorisztikus körülmények uralkodnak Tiszaföldváron – fotó: Index.hu

A képeket egy Facebook-csoportba töltötték fel, ahol arról írnak, hogy az esetet bejelentették a területi kormányhivatalnál és meg is kezdték a kivizsgálást. Az ügyben a szoljon.hu megkereste a megyei rendőrséget is. Szabó Zita megyei szóvivő azt közölte, bejelentés vagy feljelentés még nem érkezett az üggyel kapcsolatban.

Az Index.hu információi szerint a település polgármestere,

Hegedüs István nem is tud az esetről, sőt, hivatalosan nem jelezte senki a sertéstetemek jelenlétét.

A kommentekből kiderül, hogy a település Mezőhék felőli oldalán készült a kép, ahol tényleg van sertéstelep. Viszont a polgármester nyilatkozata szerint a létesítményre korábban nem volt panasz, minden szabályt betartva működnek. Hozzátette, hogy nem is tudja elképzelni miért kockáztatnának nagy büntetést vagy bezárást ilyesmivel.

Az Index-nek viszont sikerült felvenni a kapcsolatot a kép készítőjével, aki a telep egykori dolgozója.

Elmondása szerint a képek akkor készültek, amikor a sertéstelep zárt részéből géppel kellett kihordania 150-200 elhullott sertés tetemét.

Voltak tetemek, amik már hetek óta ott voltak, azokból evett a többi disznó. Miközben hordta ki őket egy hátsó árokba, volt, amelyik fel is robbant. Majd erre vékony földréteget hordtak rá.

A férfi elmondta, a telepen hátul mostanra legalább 3000 disznó tetemét ásták el, amelyet vékony földréteg borít.

Ha kiásnák ezeket a gödröket, minden kiderülne. A dögök miatt állítása szerint már a trágyát sem viszik el a telepről azok, akik eddig vitték, mert állati tetemekkel kevert.

Az egykori munkavállaló szerint a telepen, áldatlan állapotok vannak,

a trágyalé megfelelő elvezetése sincs megoldva, volt, hogy beszivattyúzták a csapadékelvezetőbe, amiből a közelben a földeket locsolják, ezért is bűzlött sokszor a környék.

A férfi nyilatkozata szerint, beszélt a tisztifőorvossal is, aki arra kérte, vegye le a képeket, de szerinte teljesen mindegy már, hiszen azok a Facebookon elterjedtek. Azt ígérték neki, hogy rendesen ki fogják vizsgálni a dolgot, de ő ebben nem igazán bízik.

agrotrend.hu / Index168 óra

Tovább olvasom
Hirdetés

Fókuszban

Facebook