Hírek

Augusztus 20.: magas rangú kitüntetést kapott Horn Péter

Horn Péter Széchenyi-díjas agrármérnök, az MTA rendes tagja, a Kaposvári Egyetem örökös rektor emeritusa a Magyar Érdemrend középkeresztje a csillaggal kitüntetésben részesült.

Létrehozva:

|

Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter augusztus 20. alkalmából a Pesti Vigadó épületében adott át állami kitüntetéseket és miniszteri elismeréseket, Horn Péter a Magyar Érdemrend középkeresztje a csillaggal elismerést vehette át.

Horn Péter kutatási területe az alkalmazott állatgenetika, a háziállatok nemesítése; ezen belül kiemelten a baromfi, a sertés, a hal és a gímszarvas. Az akadémikus a magyar gímszarvas háziasítási program egyik kidolgozója, egyebek közt a Magyar Juh- és Kecsketenyésztő Szövetség elnöke.

Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

A kutatások mellett, egyetemi vezetőként keresztülvitte a kaposvári felsőoktatási intézményekben először a Pannon Agrártudományi Egyetembe történő integrációt, majd 2000-ben az ismételt különválást. Szakértőként, vendégprofesszorként is dolgozott egyebek között Indiában, az Amerikai Egyesült Államokban, Finnországban, Új-Zélandon, továbbá az Élelmezésügyi Világszervezet szakértője is volt. Számos könyv, könyvfejezet szerzője vagy társszerzője, munkáit magyar, angol, német és orosz nyelven publikálták. Kaposvár díszpolgára.

agrotrend.hu

Tovább olvasom

Fókuszban

Hirdetés
Hirdetés

Facebook