Keresés
Close this search box.
Keresés
Close this search box.

Hírek

A közönség mellett a szakma is a Nyakas Farmot találta idén Magyarország Legszebb Birtokának! (videókkal)

A kategória győztesek között helyszíni szavazással, 2020-ban Magyarország Legszebb Birtoka, vagyis az abszolút győztes, a hajdúnánási Nyakas Farm lett!

A családi gazdaság kategória három jelöltje közül a hajdúnánási Nyakas Farmot találta a legkiemelkedőbbnek a zsűri. Az öt telephelyből álló gazdaság súlyát jól illusztrálja a 4900 Holstein-fríz szarvasmarha, a 600 juh és a közel 1800 hektárnyi megművelt terület.

A tenyésztői versenyek rendszeres szereplőjeként, sőt díjazottjaként a család mégis a tehenészetből kikerülő napi 60-70 ezer liter tejre, annak minőségére a legbüszkébb, amihez persze a technikai háttér (például a 40 állásos carussel fejőház) is kell, de család és 130 kolléga nélkül lehetetlen is lenne — vallja nem kis büszkeséggel Nyakas András.

A generációváltás éveiben járó gazdaság még mindig fejlődik, így már nemcsak az 1600-as évekig visszanyúló családfa, hanem az Arató Fesztivál megrendezése, a Holstein-fríz Egyesület rendezvényei, a McDonald’s boldog tehenei, szóval a mai Nyakas Farm is öregbíti a város hírnevét.

Így a győztes számtalan szakmai egyéb szakmai elismerés (például állattenyésztés kategóriában Az Év Agrárembere) mellett a hajdúnánási képviselő-testület elismerését is megkapta a városért tett munkájáért.

A Magyarország Legszebb Birtoka díj családi gazdaság kategória győztese a hajdúnánási Nyakas Farm from agrotrend.hu on Vimeo.

A családi gazdaság kategória támogatója ezúttal is a Fliegl Abda Gépgyártó Kft. volt.

Ackermann Tamás cégvezető elmondta, mindig üdítő élmény a hétköznapokból kilépve olyan gazdákkal találkozni, akiknek a szíve ugyanúgy a mezőgazdaságért dobban, mint a miénk és akiknek a család, barátság és a hagyományok ugyanolyan fontosak, mint nekünk.

A Magyarország Legszebb Birtoka díj családi gazdaság kategória támogatója ezúttal is a Fliegl Abda Gépgyártó Kft. volt from agrotrend.hu on Vimeo.

Nyakas András cégtulajdonos a kategóriagyőzelem mellett a közönségdíjat is elnyerte, majd a tekintélyes életmű megkoronázásaként, a helyszíni szavazás után a 2020-as fődíjat is a sikerek mellett is szerény mezőgazdász érdemelte ki. Szívből gratulálunk az elismeréshez!

A közönség mellett a szakma is a Nyakas Farmot találta idén Magyarország Legszebb Birtokának from agrotrend.hu on Vimeo.

Tovább olvasom
Hirdetés

Fókuszban

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés