Keresés
Close this search box.
Keresés
Close this search box.

Hírek

„A kormány az ársapkák kivezetésében érdekelt” – fontos dátumot közölt az agrárminiszter

Az árstopos termék iránt – eltérő mértékben – átlagosan 20-80 százalékkal nőtt a kereslet – mondta az agrárminiszter egy lapinterjúban.

Nagy István a napi.hu-nak adott interjúban arról beszél az ársapkák kapcsán, hogy az infláció csökkenhet az elkövetkezendő hónapokban. Az április 30-ai dátummal kapcsolatban (eddig hosszabbították meg az ársapkát) elmondta, "nem tervezik előrébb hozni a szabályozás kivezetését", és szerinte a piac is erre a dátumra készül.

Abban is biztos, hogy az ársapkák "nem rengették meg a kiskereskedelmet, ugyanakkor garantálták, hogy a legalacsonyabb jövedelműek is meg tudják vásárolni az alapvető élelmiszereket". Az ársapkák inflációs hatásáról úgy vélekedett, hogy "az árrögzítés nem okozott akkora bevételkiesést, ami indokolta volna az összes többi termék árának ilyen mértékű emelését".

Fotó: Infostart

Az esetleges nyerészkedéssel kapcsolatban emlékeztetett arra, hogy "a versenyhivatal kiemelten vizsgálja, hogy az üzletláncok tudatosan, összehangolva hajtottak-e végre szélsőséges mértékű áremelkedést". Mint mondta: "nincs kibúvó az árstopszabályok alól, azok betartását a kormány továbbra is elvárja a kereskedőktől".

Végül egyértelműsítette: "a kormány is az ársapkák kivezetésében érdekelt, de csak akkor, ha az infláció mérséklődik".

agrotrend.hu / Infostart

Tovább olvasom
Hirdetés

Fókuszban

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés