Hírek

A Best4Soil projekt által javasolt technikák alkalmazásának tapasztalatai

A talajegészség jelentősége egyre nagyobb szerepet kap, melynek egyik elemére, a talajban élő növénykárósító szervezetek kártételének megelőzésére fókuszál a Best4Soil projekt.

Létrehozva:

|

fotó: pixnio.com

A projekt keretében rendezett "Szemelvények a talaj egészséget segítő praktikákból nemcsak biogazdálkodóknak" rendezvénysorozatban beszélgetünk elsősorban hazai szakértőkkel a projekt által is javasolt technológiákról. Lesz szó komposztálásról, szervesanyag visszaforgatásról, vetésváltás tervezésről és takarónövényekről is. Láthatunk majd kutatási eredményeket és gyakorló gazdák tapasztalatait.

A bemutatott eredmények, jó gyakorlatok nemcsak biogazdálkodásban hasznosíthatók, hanem minden olyan gazdálkodó találhat benne megfontolásra érdemes gyakorlatot, aki csökkenteni szeretné növényvédőszer felhasználását, és javítani talajának egészségét, termőképességét és értékét.

A rendezvénysorozat második része online műhelymunkák formájában kezdődik.

Az ötödik műhelymunka témája:

A Best4Soil projekt által javasolt technikák (komposzthasználat, takarónövények, vetésforgó) alkalmazásának tapasztalatai

Előadók:

15:00-15:15 Dr. Berényi Üveges Judit (ÖMKi): köszöntő, rövid bevezető és programismertető

15:15-16:30 Alfred Grand (GRAND FARM, Ausztria): A Best4Soil projekt által javasolt technikák (komposzthasználat, takarónövények, vetésforgó) alkalmazásának tapasztalatai a Grand Farmon (ausztriai biogazdaság)

16:30-17:30 kérdések-válaszok

Moderátor: Dr. Berényi Üveges Judit  (ÖMKi)

Az angol nyelvű előadást követő tolmácsolással fordítjuk.

FONTOS TUDNIVALÓK!
A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Az oldal alján lehet az ingyenes jegyre regisztrálni. Először a honlapunkon kell regisztrálni, majd "megvásárolni" az ingyenes jegyet az eseményre. A rendezvény előtt egy nappal e-mailben küldjük el a regisztráltaknak az online előadáson való részvételhez szükséges linket. HA NEM KAPNA LINKET, ELLENőRIZZE A SPAM/PROMÓCIÓS MAPPÁJÁT, VAGY ÍRJON a jade.ducretot@ biokutatas.hu e-mail címre. 

A részvételhez internet kapcsolatra, fülhallgatóra és mikrofonra lesz szükség. Az előadóknak szóló kérdéseket az online program csevegő felületén lehet majd feltenni, melyeket a rendelkezésre álló idő függvényében szóban is megvitatunk.

Kreditelszámolással kapcsolatos információk:
Az esemény a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara által akkreditált, 2 kredit értékű rendezvény. Amennyiben szeretne igazolást kapni a részvételről, ki kell majd töltenie az online esemény során, a chat ablakban megosztott kérdőívet.

agrotrend.hu / ÖMKi

Tovább olvasom
Hirdetés

Fókuszban

Facebook