Gazdálkodás

Szántóföld

Modern társaság

Az elmúlt évek kukoricatermesztést is érintő viszontagságai rendkívüli lehetőséget adtak a kezünkbe ahhoz, hogy a legszélesebb körű agroszervíz és – ami még fontosabb – termelői tapasztalatokat gyűjtsünk össze a KWS kukorica hibridekről.

Létrehozva:

|

A KWS kukoricák modern társasága az elmúlt években jelesre vizsgázott. Rövid ajánlónkban három olyan hibrdre fókuszálunk, melyek magukban hordozzák az igazán jó kukoricák értékeit: magas termőképesség, rendkívüli időjárási stabilitás, modern vízleadási dinamika, és végül, de nem utolsó sorban – a KWS alapértéke – a magas minőségű vetőmag! KWS, az első számú alternatíva!

KWS KASHMIR (FAO 350-400) PLUS4GRAIN A legnépszerűbb KWS hibrid 23 ezer hektáron a magyar földeken. Debütálásának évében a GOSZ-VSZTNAK által szervezett 2018-as Kukorica Ajánlati Fajtalistában a középérésű fajtacsoportban II. helyezést ért el a KWS KASHMIR kukoricahibrid. Kedvező körülmények között kiemelkedően magas termésre képes, de aszályosabb évjáratban is a biztos kukoricatermelés alapja. Kimagasló hozamtöbbletet produkálhat éréscsoportjának hibridjeihez hasonlítva. Minden termőhelyre és technológiai szinthez ajánljuk, a tőszámreakciós kísérletek eredménye alapján 70–72 ezer tő/hektáron érdemes vetni, korai vethetőségének és gyors vízleadásának köszönhetően az őszi gabonák kitűnő előveteménye. Alkalmazkodó képességét jól példázza, hogy a KWS KASHMIR-t 3 kontinens 21 országában termesztik sikerrel. Megszületése óta már több mint 1 millió zsák került forgalomba! Magyarországon a 2022-es országos kukorica vetésterületben a TOP 10 legnagyobb forgalmú hibrid tagja! (Kynetec, 2022)

KWS INTELIGENS (FAO 400-450) PLUS4GRAIN 15 ezer ha feletti vetésterületével a KWS egyik legnépszerűbb és legdinamikusabban növekedő forgalmú hibridje. Debütálásának évében, 2020-ban a GOSZ-VSZT-NAK független Kukorica Posztregisztrációs Fajtakísérletek saját éréscsoport III. helyezést érte el. Délkelet-Európa szintén meghatározó, nagy volumenben értékesített hibridje. Intenzív termesztési körülmények között rekordtermésre képes, kimagaslóan jó szárstabilitás jellemzi és a gombás betegségekkel szembeni ellenállósága figyelemre méltó. Korábbi ~27%-os nedvességtartalommal betakarítva: izo cukor, etanol, szeszipari alapanyagként is értékesíthető. Szemes termény betakarításánál az érési időszak végén dinamikus vízleadás jellemzi, ezzel a szárításra fordított kiadásaink tervezhetőbbé válnak. Magyarországon a 2022-es országos kukorica vetésterületben a TOP 15 legnagyobb forgalmú hibrid tagja! (Kynetec, 2022)

A KWS ADVISIO (FAO 450-500) CLIMACONTROL3 a FAO 400-as éréscsoport olyan hibridje, amely azon körülmények között is tudja potenciáljának maximumát nyújtani, ahol a környezeti hatások összessége a közepes vagy annál alacsonyabb szinten van. A KWS ADVISIO stabilitásnak és széles körű adaptálhatóságának egyik kulcs fontosságú termés képző eleme az ezerszem tömeg stabilitás, ami azt eredményezi, hogy Dél-Kelet Európa potenciális hozamstabil hibridje.

KWS Magyarország Kft.

www.kws.hu

(X)

 

 

 

Tovább olvasom
Hirdetés

Fókuszban

Facebook