Gazdálkodás

Szántóföld

Leggyakoribb kérdések a búza lombtrágyázásával kapcsolatban!

Feltesszük az őszi búza lombtrágyázásakor felmerülő legfontosabb kérdéseket, illetve az azokra adott rövid válaszokat.

Létrehozva:

|

Természetesen a teljesség igénye nélkül, de ilyenkor csak ezekre a rövid információkra van idő és igény!

1. Mikor érdemes kiadni a lombtrágyát?

Ez természetesen elsősorban a terméktől függ!

A növényspecifikus YaraVita Gramitrel kijuttatása a bokrosodás kezdetétől ajánlott. A vegetáció későbbi időszakában is alkalmazható, gyakorlatilag egészen a zászlós levél kiterüléséig. Az ilyenkor kiadott Gramitrel még a vegetációban hátra lévő kb. másfél hónap alatt komoly termésnövelő és minőségjavító hatást tud kifejteni.

Ezt követően már érdemes váltani, és kalászolás kezdetétől a YaraVita Thiotracot használni. Ilyenkor a magas kén (750 g/l) és nitrogén (200g/l) tartalom segíti a minőségi paraméterek javítását.

2. Milyen dózisban kell ezeket a termékeket alkalmazni?

A YaraVita Gramitrel hektáronként 3 l/ha mennyiségben az ideális, természetesen ez bizonyos esetekben változhat. Ha az első kezelés a bokrosodás kezdetén van, akkor 2 l és még szárba induláskor újra két liter.

Ha biztos, hogy csak egy alkalom lesz, akkor a standard 3 l, ha pedig később, a zászlós levél kiterülésekor adjuk ki, elég a kettő liter. A YaraVita Thiotrac dózisa egyszerűbb, 4-5 l/ha.

3. Mely növényvédő szerekkel adható ki együtt?

Általánosságban elmondható, hogy a legfontosabb szerekkel együtt kijuttatható, de keverési próba, és/vagy a www.tankmix.com weboldal, vagy TankmixIT mobilalkalmazás használata javasolt, ahol a legtöbb forgalomban lévő növényvédőszer és lombtrágyáink keverési eredményei elérhetőek.

 

A termékekről, felhasználásukról bővebb információért látogasson el a www.yara.hu weboldalra, vagy keresse bizalommal a területileg illetékes Yara szaktanácsadókat.

Gyuris Kálmán
+36-30-3839-341

Yara Hungária Kft.

(x)

Tovább olvasom
Hirdetés

Fókuszban

Facebook