A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) felhívja a szőlőiskolát üzemeltetők figyelmét a hivatal honlapján elérhető új nyomtatványra. A Nébih a ‒ többpéldányos, papíralapú űrlap helyett használható ‒...
A Wine Barabas családi pincészet Ördöngösfüzesen készíti különleges aromájú borait. Az édesapa, Barabás Stefan 1990-ben kapta vissza földjeinek egy részét, és azonnal másfél hektár szőlőt telepített...
A kajszin, a szilván, a cseresznyén és a mandulán is erősödik a levéllyukacsosodást okozó gombának, a sztigminának a fertőzése. – írja legújabb növényvédelmi előrejelzésében Zsigó György...
Kedvez a parlagfűnek a mostani enyhe időjárás. A parlagfű leginkább a frissen bolygatott területeket kedveli, de a csapadékos időjárás is kedvez a gyomnövénynek, a tavaszi mezőgazdasági...
A hazai piacon hetven százalékos lefedettsége van a magyar hagymának, de lehetne ez több is. Vannak azonban korlátok, hiszen a vöröshagymát – mint bármelyik más zöldségkultúrát...
Eddig szépen fejlődtek a diófák. Azonban a május 12-én körbejárt fiatal fán már valamelyik baktériumának és a gnomónia gombájának a tüneteit is megtaláltam. – hívja fel...
Elkezdődött az uborkaszezon Ácson a GreenCoop szövetkezet legújabb, hatodik üvegházában, amely egyben Magyarország legnagyobb és legmodernebb hasonló jellegű épülete is. A 6,5 hektár alapterületen évi 12...
A Kecskeméti Városüzemeltetési Nonprofit Kft. (KVÜ) megbízásából a Növényvédő és Kártevőirtó Kft. az időjárási viszonyoktól függően május 17. péntek és június 2. közti időszakban végzi a...
A húsmarhatartás az Európai Unióban mindig is a környezetbarát ágazatok közé tartozott, élen járt a fenntartható tartási rendszerek kidolgozásában és alkalmazásában. Az Európai Kerekasztal a Fenntartható...
Közvetlen és nemzeti támogatásokkal, állatjóléti támogatásokkal, átmeneti támogatásokkal, valamint a vidékfejlesztési programokból származó támogatásokkal segítjük a baromfiágazatot – mondta Nagy István agrárminiszter csütörtökön, Budapesten a Baromfi Világnap alkalmából...