Tavaszi fagyok és jelentős aszály nélkül fejlődnek a francia gyümölcsösök, ami rekord közeli termést eredményezhet. Franciaországban a 2023-as szezonban az őszibarack- és nektarintermés végre megközelítette a...
Harminc év óriási idő egy ember életében is, egy konferencia életében pedig különösen ritka, hogy ilyen hosszan, évről-évre kitartsanak egy konferencia megrendezése mellett. A 30 éves...
Folyamatosan csökken a gyümölcsfaoltványok iránti érdeklődés, ráadásul rengeteg külföldi gyümölcsfa érkezik a boltokba, ami miatt a hazai faiskolák és szaporítók is nehezebb helyzetbe kerülnek. Azt azonban...
A környezeti hatások a leggyakoribb okai, de öntözési problémák, kártevők és betegségek is állhatnak a háttérben. Amikor meglátod a paradicsomlevél felkunkorodását, ne ess pánikba. Ellenőrizd gyakran...
Nagy Gábornál a megszállottság 2011 nyarán egy Habanero paprika elfogyasztásával kezdődött. Ekkor döntötte el, hogy szüksége van egy olyan termékre, amit fűszerként lehet használni, kis mennyiséggel...
Mint ismert, tavaly, november 23-án változtak a kis mennyiségű helyi élelmiszerek előállításának szabályai, illetve a kistermelő fogalma is módosult. A tendencia legalább egy évtizede nagyon kedvező:...
A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) felhívja a szőlőiskolát üzemeltetők figyelmét a hivatal honlapján elérhető új nyomtatványra. A Nébih a ‒ többpéldányos, papíralapú űrlap helyett használható ‒...
A Wine Barabas családi pincészet Ördöngösfüzesen készíti különleges aromájú borait. Az édesapa, Barabás Stefan 1990-ben kapta vissza földjeinek egy részét, és azonnal másfél hektár szőlőt telepített...
A kajszin, a szilván, a cseresznyén és a mandulán is erősödik a levéllyukacsosodást okozó gombának, a sztigminának a fertőzése. – írja legújabb növényvédelmi előrejelzésében Zsigó György...
Kedvez a parlagfűnek a mostani enyhe időjárás. A parlagfű leginkább a frissen bolygatott területeket kedveli, de a csapadékos időjárás is kedvez a gyomnövénynek, a tavaszi mezőgazdasági...