Keresés
Close this search box.
Keresés
Close this search box.

Kertészet

Még tart az almaszüret a Szedd magad! ültetvényeken

A hónap végéig bárki megszedheti kosarait friss, magyar almával, októberben ugyanis az ország számos pontján várják Szedd magad! akcióval a kertészetek a szüretelni vágyókat.

A Magyar Zöldség-Gyümölcs Szakmaközi Szervezet, a FruitVeb honlapján elérhető tájékoztató szerint már javában tart az idei almaszüret. Az úgynevezett Szedd magad! akciók remek alkalmat teremtenek arra, hogy nagyobb mennyiségben, kedvezőbb áron tudjuk beszerezni a gyümölcsöt – írta a Magyar Nemzet. A szüret azonban arra is lehetőséget biztosít, hogy megismerjük a termelőt, a termesztési körülményeket. 

Fotó: Magyar Nemzet

A FruitVeb tájékoztatása szerint az ország különböző pontjain eltérő árakkal várják a vásárlókat az ültetvények tulajdonosai. A szüretre készülő fogyasztóknak azonban az idén kissé magasabb árakra kell felkészülniük, a rendkívüli aszály miatt ugyanis az elmúlt 10 év legalacsonyabb almatermése várható. A szakmaközi szervezet becslése szerint átlagosan 200-400 forintos kilónkénti áron vásárolhatók meg az egyes fajták. 

Mielőtt bárki kilátogatna az akcióban részt vevő kertészetekbe, érdemes tájékozódni az aktuális nyitvatartási, helyszíni és szortimenthírekről, valamint legtöbb esetben ajánlott az előzetes telefonos egyeztetés, bejelentkezés is. Előnyös saját vödrökkel, rekeszekkel készülni, amit a bejárati lemérést követően lehet majd teleszüretelni. Az akcióban részt vevő kertészetek címét, nyitva tartását a FruitVeb honlapján is megtalálhatják az érdeklődők. 

agrotrend.hu / Magyar Nemzet

Tovább olvasom
Hirdetés

Fókuszban

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés