Kertészet

Ezüstérmet nyert a magyar kert a világkiállításon

A bírálóbizottság döntése alapján megosztott ezüstérmet kapott az október 31-én zárult EXPO 2016 Antalya világkiállításon hazánk kertje. Olyan díszkertészetéről híres országokkal kerültünk egy társaságba, mint Hollandia, Japán, Olaszország és Nepál – írja közleményében az Agrármarketing Centrum.

Létrehozva:

|

Az 57 ország részvételével lezajlott világkiállításon minden ország a saját nemzeti kertjét építette meg. Szebbnél szebb növénykultúrákat láthatott a közönség. A fő üzenet a „A Green World for the Future Generations” volt.

Az EXPO 2016 Antalya idei tematikájához illeszkedve a Magyar Kert a „Learning by playing”, azaz „Játszva tanulás” címmel mutatta be hazánk dísznövénykultúráját mintegy 700 nm-en. A Kertben a gyermekek interaktív játékok segítségével fedezhették fel természeti környezetünket, valamint a török és magyar történelmi és kertészeti múlt közös emlékeit. A látogatók több száz, Magyarországon termesztett növényfajtát ismerhettek meg és az építés során elsősorban fenntartható technológiákat, vízáteresztő, újra hasznosított és természetes anyagokat használtak fel. A kert évtizedekig látható lesz Antalya-ban.

agrotrend.hu / AMC

Tovább olvasom

Fókuszban

Hirdetés
Hirdetés

Facebook