Kertészet

Augusztus végén Kecskemétre várják a paprikatermesztőket

Már lehet jelentkezni a kecskeméti Magyar Paprika Napja rendezvényre, idén a szántóföldi paprikatermesztés újdonságaira fókuszálnak a szervezők.

Létrehozva:

|

A Magyar Paprika Napja szakmai rendezvényt immár ötödik alkalommal szervezi meg a FruitVeB Magyar Zöldség- Gyümölcs Szakmaközi Szervezet és Terméktanács, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara együttműködő partnere. A hagyományokat folytatva a program elsődleges célja, hogy az érdeklődők megismerkedhessenek a hazai paprikatermesztés aktualitásaival, valamint a termesztéstechnológiákhoz, növényvédelmi feladatok korszerűsítéséhez kapcsolódó kutatási eredményekkel és újításokkal.

A 2016. augusztus 26-án Kecskeméten megrendezendő tanácskozáskiemelt témája a szántóföldi paprikatermesztés és feldolgozás. A gazdák megismerkedhetnek az Univer paprika kutatás-fejlesztési, termeltetési és feldolgozási tevékenysége mellett  a pritamin és kápiapaprika intenzív szántóföldi termesztéstechnológiájával is a Hírös Paprika Szövetkezet földjein.

A szakmai konferencián való részvétel díjtalan, azonban előzetes regisztrációhoz kötött. Jelentkezési határidő: 2016.augusztus 19.

agrotrend.hu / nak.hu

Tovább olvasom

Fókuszban

Hirdetés
Hirdetés

Facebook