Keresés
Close this search box.
Keresés
Close this search box.

Kertészet

Éjjel lopták az aszúszemeket a híres borvidéken

Néhány napja jelent meg oldalunkon is a Növényvédőszer.hu cikke, miszerint a szőlőtermesztők és a termés védelme érdekében megállapodást kötött a Tokaji Borvidék Hegyközségi Tanácsa a Szerencsi- és a Sárospataki Rendőrkapitánysággal.  Nem ok nélkül, mert már megtörtént az első olyan eset – írták, ami miatt a hatóságnak intézkednie kellett. A sárospataki járőrök négy férfit fogtak el, akik zsákban vitték az eltulajdonított aszúszemeket.

Fotó: Sárospataki Rendőrkapitányság

A szüreti időszakban ezentúl fokozottabb lesz a rendőri jelenlét az ültetvényeken, de az ellenőrzésbe bekapcsolódnak a helyi polgárőrség munkatársai és a termelők is – közölték a szakemberek a Növényvédőszer.hu szakportállal, hozzátéve azt, hogy a hegyközségi tanács szerint ezentúl nagyobb biztonságban várhatják a szüretet a gazdálkodók, ugyanis a világszerte egyik legértékesebb szőlőként számon tartott tokaji a nyerészkedők érdeklődését is felkeltette.

A Sárospataki Rendőrkapitányság járőrei 2023. október 11-én Olaszliszkán láttak el szolgálatot, amikor 23 óra körül arra figyeltek fel, hogy négy férfi zsákkal a vállán gyalogol. Amikor a férfiak meglátták a rendőröket, eldobták a zsákokat, és futásnak eredtek. Janasóczki Attila rendőr alezredes, a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője azt közölte, hogy a járőrök az egyik menekülőt azonnal elfogták, majd azonosításukat követően egy órán belül a három társát is előállították.

„Az intézkedés során kiderült, hogy nem véletlenül futott el a négy férfi a rendőrök láttán, hiszen az általuk cipelt zsákokban 30 kilogramm, a falu határában lévő szőlősből lopott aszúszem volt, amelynek értéke megközelítőleg 90 000 forint”.

Fotó: Sárospataki Rendőrkapitányság

A Sárospataki Rendőrkapitányság lopás vétségének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást az elkövetőkkel szemben, akik kihallgatásuk során beismerő vallomást tettek.

agrotrend.hu / Növényvédőszer.hu – Kommunikáció

Tovább olvasom
Hirdetés

Fókuszban

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés