Keresés
Close this search box.
Keresés
Close this search box.

Kertészet

A Mutschler Farm kertészeti ágazata

A családi gazdaság 2018-as megalapítása a hazai tulipántermesztés megalapítása is egyben. Akkor kezdte el az alapító akkor még csak saját irodai területén, azóta már egy körbekerített kertészetben, a nagyüzemi tulipántermesztést, „szedd magad” akciókra alapozva. Azóta a TulipGarden márkanéven összefogott ültetvényeken több millió hagyma termesztése folyik országszerte.

A kertészeti ágazatot szántóföldi is követte. Ahhoz azonban, hogy hatékonyan lehessen dolgozni az időközben már levendulással is bővült gazdaságban további eszközök beszerzése is szükségessé vált! A leveldulásba egy Glyphorollert vettek az Auditkertől, a Fliegl egy igazi kéttengelyes univerzális pótkocsit szállított,  az Agrotec pedig egy Amazone műtrágyaszórót, valamint a Väderstad egy rövid tárcsával gazdagította a gazdaságot!

Egy másik pályázattal kistraktor is érkezett a birtokra, mely méreteinél fogva elengedhetetlen a kertészetben. Nagy tervek vannak még a gazdaságban, mely folyamatosan bővül. A kertészet jelenlegi tulipános és levendulás egységeit egyéb gyógy- és aromanövények is kiegészítik majd és tervbe van egy mogyorós ültetése is, hiszen a környék évszázadok óta dió és mogyorótermő terület! A gazdaság vezetője Mátrai Zoltán teljes meggyőződéssel állítja, hogy a termelés diverzifikációja elengedhetetlen egy kicsi, de egy nagyobb gazdaságban is! Ennek része a kertészet, de a szőlő ágazat is!

agrotrend.hu

Tovább olvasom
Hirdetés

Fókuszban

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés