A talaj mikrobiom a talajban élő és a talaj ökológiájában fontos szerepet játszó mikroorganizmusok közössége. A talaj mikrobiom tagjai sokféle funkciót látnak el, és rendkívül fontosak...
Több mint 50 millió éve léteznek méhek, ám elnézve a nagymértékű ipari szennyezést, csoda, hogy még élnek. Az elmúlt pár száz évben a mezőgazdaság több forradalmi...
Az ’Év kukoricaszilázsa 2022’ díj átadására a Szarvasmarha-ágazati Szemináriumon került sor Szolnokon. A díj alapját képező vizsgálati eredmények az ÁT Kft. Takarmányanalitikai Laboratóriumába érkező 519 mintára...
A zárt üzemű, intenzív állattartás egyik legnagyobb kihívása a téli időszakban a megfelelő minőségű levegő biztosítása. A légcsere azonban nem csak a levegő minőségére van hatással,...
A megfelelő mikrobiológiai készítmények alkalmazásával folyamatosan biztosíthatjuk a kedvező mikroflóra fenntartását a haszonállatok körül, legyen szó takarmányozásról, vagy akár az egész ólról, amely jól záró...
Hamarosan beköszönt az ősz, ezzel megkezdődhet a kerti tó felkészítése a hűvösebb időjárásra. Megmutatunk 6 lépést, mellyel segíthetjük a kerti tóban élő növények, állatok, mikroorganizmusok...
Kiskertünkben számtalan kártevőtől és természeti hatástól kell védenünk növényeinket, mivel ezek akár teljes munkánkeredményét is veszélyeztethetik. Nyilvánvaló, hogy valamilyen módon reagálnunk kell ezekre a kihívásokra,...
Magyarország talajainak szerkezete, termőréteg-vastagsága, víz-, levegő- és hőgazdálkodása, tápanyag gazdálkodása, biológiai aktivitása többnyire kedvező, ezáltal a termőképessége nagy, azonban a kedvező tulajdonságokat a természetes talajpusztulási folyamatok...