Hírek

Az Év Agrárembere döntősei: bemutatjuk Fazekas Szabolcsot

Véghajrához közeledik az Év Agrárembere Díj: jövő szombaton kiderül, ki lesz az Év Agrárembere. Addig szavazás folytatódik a közönségdíjért, mi pedig bemutatjuk a döntősöket: ezúttal az Állattenyésztés kategória jelöltjét, Fazekas Szabolcsot!

Létrehozva:

|

A tomajmonostorai Fazekas Szabolcs szülei is a mezőgazdasággal foglalkoztak, így számára sem volt kérdéses, hogy ezen az úton halad tovább. Mint aktív és tettrekész fiatal, egyetem után önkormányzati képviselő lett, jelenleg pedig mint polgármester igyekszik minél többet kihozni a településből.

Fazekas Szabolcs már fiatalon eldöntötte, hogy ő is a családi hagyományt viszi tovább, ennek megfelelően diplomáját a Debreceni Egyetem agrármérnök szakán szerezte, ezenkívül állattenyésztő és állategészségügyi technikusi végzettséggel is rendelkezik. Ezután egyéni vállalkozásba kezdett, melynek meghatározó pillanataként emlékszik vissza első traktorának megvásárlására, melyet családja segítségével és egy résznyi hitelből tudott megvásárolni. A vállalkozás kinőtte magát, jelenleg 560 hektáron folytat növénytermesztést és mintegy 1000 húsmarhát tudhat magáénak. 

A közéletbe 2002-ben csöppent bele, ekkor lett független önkormányzati képviselő. Elmondása szerint ekkor egy fiatal, tettrekész csapat igyekezett a lehető legjobbat kihozni a településből. Egy ciklus alatt egy milliárd forintnyi fejlesztést indított el mintegy 730 fős településen, nemrég egy vágóhidat létesített a saját vállalkozásában.

A polgármester igyekszik aktívan segíteni a községet. Létrehozták a Tomajmonostora és Újszentgyörgy Gyermekeiért Alapítványt, amelyen keresztül többnapos táborokat szerveznek a gyerekeknek a környékbeli vállalkozók adományainak segítségével. Nemrég falubuszt intézett a helyi nyugdíjas egyesületnek, hogy az idősek könnyebben látogathassák meg a környező településeket. Aktív szerepe van a Nagycsaládosok Tomajmonostorai Egyesületének működésében is. A helyi vállalkozókkal most már szinte hagyományként ajánlanak fel hústermékeket, tartós élelmiszereket karácsonykor a rászorulóknak.
 

agrotrend.hu

Tovább olvasom
Hirdetés

Fókuszban

Facebook