Keresés
Close this search box.

Agrárportrék

Dr. Kovács Levente: Az elismerés motivációt jelentett számomra

 

„Fiatal kutatóként nagy megtiszteltetésként ért, hogy számos, arra érdemes jelentkező közül  éppen engem választott ki a zsűri az Év Agrárkutatója díjra” – mondta dr Kovács Levente, aki 2016-ban vehette át a kitüntetést.

Az elismerés motivációt jelentett a szakember számára a további kutatói munkák végzésében, és a díjnak köszönhetően kutatási munkásságát az online médián keresztül az agrárterületen tevékenykedők szélesebb köre is megismerhette.

„A díjat 2017-ben a NAIK Állattenyésztési, Takarmányozási és Húsipari Kutatóintézetének tudományos munkatársaként vehettem át. Azóta a Kutatóintézet a Magyar Agrár és Élettudományi Egyetem része lett” – mondta dr kovács Levente.

Fotó: dr Kovács Levente

A szakember a doktori fokozatát 2014-ben szerezte meg a Szent István Egyetem Állattenyésztés-tudományi Doktori Iskolájában (summa cum laude). Azóta számos új kutatási eredménnyel és publikációval gazdagította az állattenyésztés, az állatjóllét és a stresszélettan tudományterületét.

„A díj átvétele óta számos alapkutatási (pl. OTKA) és kutatás-fejlesztési projektben vettem részt a MATE munkatársaként, és ezek közül hármat már sikerrel zártunk. Az egyetem vezetése a díj átvétele óta Intézményfejlesztési terv keretében számos, ambiciózus célt fogalmazott meg, amelyek megvalósításában támaszkodik a kutatói kiválóságra is” – mondta dr Kovács Levente.

A stratégiát úgy állították össze, hogy a MATE öt éven belül képes legyen kielégíteni a teljes hazai pályakezdő agrárszakember igényt.

„Egyetemünk már középtávon Közép-Európa vezető agráregyetemévé kíván válni. Úgy gondolom, hogy az egyetemen jelenleg zajló változások nem csak közép, de akár hosszú távon is megfelelő környezetet biztosíthatnak a kutatói életpálya kiteljesítésére, amelyek értékes tudományos eredményekben és a piaci szereplőkkel közös, kutatás-fejlesztési projektek megvalósításában öltenek majd testet. Ennek a részese kívánok lenni a továbbiakban” – mondta dr Kovács Levente.

agrotrend.hu

Tovább olvasom
Hirdetés

Fókuszban

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés
Hirdetés