Agrárportrék

Hajnal Szilvia: Jogi pályáról az agráriumba

„Egyáltalán nem számítottam arra, hogy megnyerem ezt a megtisztelő címet” – emlékezett vissza Hajnal Szilvia, aki 2017-ben megnyerte a Jövő Agrárszakembere díjat.

A szakember 2017-ben a kereskedelmi igazgatóként dolgozott a Kiskunmajsán működő családi vállalkozásban. A Napsugár Trade Kft nevű cégük takarmány-előállítással, valamint állattenyésztéssel és baromfivágóhíd üzemeltetésével foglalkozik.

Elsősorban brojlercsirkét és vízi szárnyasokat tenyésztenek, de egyre nagyobb teret kívánnak adni a hízó sertéseknek. Emellett takarmányokat is előállítanak, így az állattenyésztés teljes vertikumát lefedik.

Fotó: Hajnal Szilvia

„A Jövő agrárszakembere díjjal együtt járó ismertség a szakmán belül sokat segített a munkámban, egy valódi közösség alakult ki ugyanis az Agrotrend és a Magyarország Legszebb Birtoka verseny körül” – mondta Hajnal Szilvia.

„Ez a széles szakmai kapcsolatrendszer nagy segítséget jelentett az előző évek kihívásai idején, akár a madárinfluenza, akár a Covid-járvány vagy éppen a háborús szankciók, az ukrán gabonastop okozta problémákkal kapcsolatban.”

„Küzdelmes évek vannak mögöttünk – tette hozzá -, de ez az összetartó közösség nagy segítséget jelentett. Más szakmákban dolgozó agrárszakemberek különböző megközelítésből láthatják ugyanis a problémáinkat, a nehézségeinket, a tanácsaikkal sokszor segítettek hozzá a megoldáshoz.”

Fotó: Hajnal Szilvia

„A Jövő agrárszakembere díj átvétele óta sok változás történt” – árulta el Hajnal Szilvia. „Azóta átvettem a vállalkozás teljes vezetését, és a VOSZ Állattenyésztési szekciójának vezetőjének választottak.”

Az eredetileg nemzetközi jogásznak készülő Hajnal Szilvia családja kérésére tért át az agráriumba, a döntés helyességét mi sem bizonyítja jobban, minthogy a cég árbevétele megduplázódott, mióta átvette az irányítást.

Személyes sikerének tartja, hogy nőként meg tudja állni a helyét az agrárszakmában, elismerés számára, hogy kislánya édesanyaként sikereket ér el a vállalat vezetésében.

agrotrend.hu

Tovább olvasom

Fókuszban

Hirdetés
Hirdetés

Facebook