Keresés
Close this search box.
Keresés
Close this search box.

Hírek

Femke Wiersma Hollandia új agrárminisztere

A Farmerek és Polgárok Mozgalma mindössze 40 éves, gazdálkodó hátterű képviselője, Femke Wiersma lett Hollandia új agrárminisztere.

Hollandiában tavaly novemberben tartottak parlamenti választásokat, de Geert Wilders győztes jobboldali pártjának nem sikerült többséget szereznie, így még idén júniusban is egy négytagú kormánykoalíció létrehozása van folyamatban. A miniszterelnököt viszont már megválasztották: Hollandia első embere egy gyakorlatilag párton kívüli személy, a titkosszolgálat és terrorelhárítás korábbi vezetője, a 67 éves Dick Schoof lett, aki minden holland miniszterelnöke szeretne lenni, és egyik párthoz sem kötődik.

Forrás: pixabay.com

A Schoof-kabinet június 14-én nevezte ki az új mezőgazdasági, halászati, élelmezésbiztonsági és természetvédelmi minisztert a mindössze 40 esztendős  Femke Wiersma személyében, aki a Farmerek és Polgárok Mozgalma (BBB: BoerBurgerBeweging) tagja. Szintén a BBB tagja, Jean Rummenie lesz a halászati, természetvédelmi és élelmiszerbiztonságért (valamint az üvegházi kertészetért és a holland élelmiszer- és fogyasztási cikkek biztonságáért felelős hatóságért, NVWA) felelős államtitkár.

Femke Wiersma 2023 júliusától a BBB Frízföld tartományi képviselője, emellett a Tartományközi Konzultáció (IPO) elnökségi tagja és az IPO Vidéki Területi Bizottságának elnöke. Wiersma 2021 és 2023 között a BBB képviselőházi frakciójának agrárpolitikáért felelős vezető tisztviselője, korábban pedig a BBB párt elnökségének tagja volt. Korábban a holland tejtermelők szövetségének szakpolitikai tisztviselője, valamint a mezőgazdasági termelők és a környezet védelmét szolgáló szövetség és a Team Agro NL Alapítvány tanácsadója volt.

Jean Rummenie halászati, élelmezésbiztonsági és természetvédelmi államtitkár korábban számos nemzetközi tárgyalást folytatott, jól kiismeri magát Brüsszelben, és széles kapcsolati hálóval rendelkezik Európában és Európán kívül.

agrotrend.hu / FruitVeB

Tovább olvasom
Hirdetés

Fókuszban

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés
Hirdetés