Keresés
Close this search box.
Keresés
Close this search box.

Hírek

Hat vármegyében már vörös riasztás lépett életbe

Az eljárásrend a szociális intézményekre vonatkozó intézkedéseken túl figyelmeztetést jelent a társadalom számára is.

A várható nagy meleg miatt szerda reggel 8 órától életbe lépett az úgynevezett vörös kód, ami kötelezővé teszi valamennyi szociális intézmény számára a hajléktalan vagy bajba jutott emberek befogadását, közölte a Belügyminisztérium gondoskodáspolitikáért felelős államtitkára az MTI-vel.

Péntek 20 óráig tartó speciális eljárásrend fokozatosan lép életbe, szerdán hat vármegyére – Hajdú-Bihar, Jász-Nagykun-Szolnok, Békés, Csongrád-Csanád, Bács-Kiskun és Tolna – érvényes.

Június 20-án, csütörtökön Békés, Csongrád-Csanád, Bács-Kiskun, Tolna és Baranya, míg június 21-én, pénteken Békés, Csongrád-Csanád, Bács-Kiskun, Tolna, Baranya és Somogy vármegyében lesz érvényben a vörös kód

– részletezte Fülöp Attila.

Az eljárásrend a szociális intézményekre vonatkozó intézkedéseken túl figyelmeztetést jelent a társadalom számára is.

Ha valaki az utcán bajba került hajléktalan embert lát, jelezze azt a regionális diszpécserszolgálaton keresztül. A hajléktalanellátó-rendszerben van hely, az országos kihasználtság 79, a budapesti 80 százalékos

– emelte ki az Fülöp Attila államtitkár.

Az országos tisztifőorvos harmadfokú hőségriasztást rendelt el az ország egész területére szerda nulla órától szombat éjfélig.

A HungaroMet Zrt. szerdai közlése szerint az Északi-középhegység keleti felének kivételével nagy területen emelkedhet a napi középhőmérséklet 25 Celsius-fok fölé, az Alföld déli felén, illetve a Dunántúl délkeleti részein helyenként 27 foknál is magasabb lehet a napi középhőmérséklet.

 

Agrotrend.hu/ Sokszinuvidek

Tovább olvasom
Hirdetés

Fókuszban

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés